召喚lihkg所有學神/P牌巴絲 (45)

1001 回覆
8 Like 3 Dislike
我係指救護站大直路上去嗰段 都幾斜下
轉波要小心啲
入試場當然一波最好啦
係錯先屌 但一開頭 唔識係咁錯 佢就係咁屌 屌到人都冇哂心記 變輪迴咁 教又唔係好好 講野好似有文有路 但其實根本唔洗講咁多野 長期拖進度dllm
睇到樓上有人話無考斜路停車開車都pass
小弟都有野樣想分享一下

話說第一take考天光道轉右
入到條禁學路之後,考官話前面水龍頭停車做斜路起波,但因為我學車個陣未試過係個個位做,結果聽完指示後,以後係平時做開個位雪做而直接miss左眼前既水龍頭

跟住個官黑晒面話,下我話前面水龍頭停喎,聽唔到就出聲啦
結果我足足過左7,8個車位先停,由大斜變左做小暗斜 心諗仆街但好彩照pass乙部(丙部自己衰on9野)
考牌車多數有綠燈,紅燈幫你睇位
最緊要車慢手快
見到沙駕好似有新車
好似係vw車
Führer Hitler!
有有人試過買日本二手車
04Sienta
8/5 棍van忠義街,希望一take pass
其實睇返日本二手車同香港二手車價錢好似差唔多
睇你咩budget 同想買咩年份啦
咁不如直接喺香港買算啦
海關運車啲嘢
我反而見有幾部新Mazda2
我覺得忠義大圈易d
斜路停車開車好似計丙部
琴日係新蒲崗唔熟路係雙程路做左逆線L
最後搞到要入後波走人
媽呀好柒
好彩到今日暫時係fb都見唔到自已條片

就係呢個位
轉左入爵祿街之後想右轉入彩虹道
跟住咁岩最右邊果條線地面箭嘴又甩哂色
結果一野沖入去最右邊條線諗住轉右
最後要入R波去返衍慶街
媽呀好柒
師傅話用腳踭做支點易啲起極力子 但我腳大前腳掌踩盡之後
起嗰陣鞋頭比極力子同個頂夾住咗想問下應該隻腳掌唔好入咁深 定索性打側腳掌踩會好啲
禮拜三考澤安
我第一個師傅都係教用腳踭做支點起極力子,第二個就教成隻腳起。因為一開波就學第一種方法,已經習慣晒,改唔到。

師傅教法係 極力子上面數落大約3/4位用腳趾尖踩盡,落腳踭,再吊到去腳趾最底個關節,咁就岩岩好搵到摩擦點,唔知幫唔幫到你
其實讓線前嘅左右箭嘴同埋路口黃格嘅畫法都係好好嘅提示
下次小心啲喇
準備報元朗駕院 有咩要注意
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞