召喚lihkg所有學神/P牌巴絲 (45)

1001 回覆
8 Like 3 Dislike
今日跟住架考牌 van 由孝民街右轉忠考街,出嗰陣有架貨車由右邊嚟,應該畀呀 sir 踩到死火,呢位同學下次睇清楚啲
今日又肥左中型
想問下3波轉2波架車幾震,我轉之前踏咗少少brake減速,到搵到摩擦點先放腳,有咩方法無咁chok/震,我已經hold1秒摩擦點先慢慢放
聽日考澤安😈
肥咩先
考邊度?
身邊每一個考完棍波牌都係出AT車冇再揸棍仔
得返自己一個堅持揸棍
覺得自己好似好異類咁條路好孤單
其實真係咁辛苦咩
我日日揸棍仔係馬路十個鐘(真P牌職業司機)都唔覺得有咩特別
試下踩住break到20樓下先3轉2
比部靚車我實玩棍,腳車就算了
最正路既做法就好似依到D師兄咁講,先用BRAKE減速去返2波行車既速度先轉;不過亦有人唔想減得太慢,係3轉2波之後,腳鬆返去返磨擦點既同時,俾返少少油,先再完全鬆開離合,然後先再用2波拖慢架車去返20...但如果你本身都去到30幾或以上,咁BRAKE 減速應該係唯一方法...
有冇巴打係學車王學緊 學左2堂 比左租車錢 同幾堂錢 但跟落個師傅好似唔多對路 教得唔係咁清楚 但又係到話呢樣個樣 感覺唔多好
拎咗p,想問各位轉線會唔會望左右盲點?尤其係高速公路 望咗好容易會連cut 兩條線
同埋望鏡見到架車得4份1係唔係畀油過 唔好收慢
前排比人影到超速 依家次次出車都淆淆地 驚衰多獲要停牌 我覺得p牌個制度似係逼人雪一年牌
今日終於出咗車啦
由一年前考筆試追po追到依家
係啲po度真係學到好多野

btw,啲油真係貴死 入五舊水先得嗰半缸
唔係望晒盲點先cut架咩

你邊cut邊望?
巴打出左咩車
accord
早幾日貪平入中石化,普通減3蚊,
係西貢踏完油門架車都唔去
不過我一缸都係450蚊,可以玩三個星期
唔望嘅話玩緊你自己條命,
岩岩P 牌應該小心揸,高速今次cut 唔到咪下次再cut, 唔駛拎條命嚟玩呀。

利申:完全唔明點解會連cut 兩條
我琴日入咗shell普通油 減得9毫子
架車油缸成65L 諗住次次都入半缸就算
銅鑼灣棍van泊車有無教學?
學左幾堂都唔熟
下個月就考,感覺肥硬
肥曬乙两部
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞