召喚lihkg所有學神/P牌巴絲 (45)

1001 回覆
8 Like 3 Dislike
姐係報街
不過同駕駛學院都係同一間母公司咁解

考牌肥左五次..
https://lih.kg/1112093
有時由澤安考場轉左出南昌街行大埔道得番唔夠一個車位,可唔可以就咁隊個頭出去霸個位先,費事一直出唔到
間嘢普普通通,但啲師傅頗參次
基本人香港報街定報學院都係咁
你永遠唔知跟果個師傅咩質素
但考官係人人唔同場,所以唔關事
師傅hea 爆,問都唔係好答,唔好話教你野
睇人考
利申 睇完都係犯一樣嘅錯
我成日緊急停車果陣on99落撚左一波
最離譜係加鐘師傅教嘅野好唔統一,
我之前用三千四買左七節,主要練場內乙部同出入試場,所以焗俾錢。單係點樣出試場已經個個師傅唔同,但補鐘之次次唔同人,落堂後先諗到問題又冇得問返,原本個師傅又叫我唔好跟其他人咁做

前後玩咗萬七蚊只係pass 乙部
萬七夠我retake 3次
我5月頭考忠義街,到而家為止學得4堂,因為師傅話忠義街好簡單,唔使學咁多堂,佢上堂淨係教考試嘢,到而家渣住部車都驚到瀨屎,好唔好搵第二個

利申2月開始搵佢上堂,佢係咁話唔急,拖到3月尾4月頭先上第1堂

自私車
FAIL晒 好灰 灰到一個點
練習時完全做到 一考緊張到泊車上咗博 心情由100秒速去咗-100
路線 樂活道衰平路避死車同有架私家車見住我抽頭都插入嚟 阿sir即dup停我
完咗師父重同我講 預我一take pass 點解會咁
再灰到去-200
行返去銅記個程路直頭眼泛淚光

排快期 下次醒醒定定唔好再緊張

利申: 絲 所以比我眼泛淚光下

考完一次試我覺得唔係所有學神都亂揸車
但大部份司機因為見到你係學神而特登玩嘢
唔打燈抽頭/插入嚟/見你想抽頭岀車唔比你岀
何必呢?
本身唔緊張 佢無喇喇係窄路調頭叫我停一停 佢要落車
我就「舌」咗道氣🤦🏽‍♀️
個下真心想喊
忠義街都係過死車麻煩
之前跟開個師傅幾好
真係逐個位停低講要點做同埋會幫你執返好啲手勢

利申 考左2次忠義街
窄路調頭我師傅教寧願扭盡唔好近膊/上膊... 不過個個師傅唔同
我之前都係考樂活道 個人覺得考試好大程度真係睇運氣
返加路連山道停讓線嗰陣 有架私家車應該見我考試俾我行先 但佢先係大路
抽頭真係睇清楚 啲車唔會理你係咪學車
加油呀
過死車要打燈望鏡擰頭 好難短時間做咁多嘢

你跟邊個師傅
上咗壆?車位後面嗰個?
車頭 扭得夠快 但太緊張吊個break吊得唔夠慢😢
同埋平時習慣咗一條龍咁做 突然停一停就大獲了
我揸車對學神,考試車同巴士都超級忍讓
利申p牌職業司機
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞