召喚lihkg所有學神/P牌巴絲 (45)

1001 回覆
8 Like 3 Dislike
但係我驚自己漏做
惟有不停迫自己扭頭望
吊極力子成日都腳震搞到快咗
用brake減速得唔得?
之後好似有人講過唔用得brake
一於淨返嗰d堂我就瘋狂咁扭
做uber係咪隨時都有50K?
點會唔用得brake
唔brake架車咪溜前溜後囉
成日開車之前一轉燈就想快d行
廢事比後面d車呠
所以就久而久之無做
左腳hold磨擦點右腳brake之後鬆手制
極力子係控制足夠動力
brake係將多餘動力抵消
只要左腳hold住,靠右腳控制快慢
無錯 你可以當右腳係fail safe,當你感覺到左腳hold唔實既時候(可能太緊張腳震),右腳就相對印返深啲唔好俾架車突然間郁敢快。
有時如果係斜路三手調路既話,就更加需要右腳。用掃杆埔做例子,第一手上斜完之後第二手倒後果陣,你一扭左既話架車就會郁得快左(因為前碌變左順斜),果陣就要用右腳去印返深少少
唔該晒大家
比個reference你 我今個星期二23號3點考完,今日星期五26號去攞就攞到p牌。
巴打, 我係車主 fb 太多人pm , 你係咪有興趣
加油 依度有好多巴打等緊你入坑
https://youtu.be/R3vSFIKGpZU
如果香港d 學車片好似台灣呢條咁就好
見到佢轉波比油踩brake 既時機係點
高速公路千奇唔好,後面好容易收掣不及
果然係有緣千里能相會
有不過新手 麥都唔識 車牌都未有
真係考試線
但香港d 師傅唔會咁好人 你youtube 睇到曬
仲使上佢堂
師傅話cut線扭肽
前鏡->左/右鏡->盲點->望住左右鏡黎扭
甘咪望唔到條路黎扭點知扭幾多

同埋考試紙唔見應該點處理
放左張紙係同一個位幾個月
鐘點姐姐考前2星期先當垃圾掉左
路票?上運輸署叫佢print過就可以
係望哂 安全 先cut
既然都安全 cut個時就望前面嚟cut

重點係要望齊哂+安全之下 先好扭軚cut線 一路望一路cut有機會fail

同埋 甘乜9嘢?
駕院龔偉華點睇
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞