[金像獎八項提名]淪落人討論區

1001 回覆
298 Like 14 Dislike
Sell唔sell到?
之前優先場睇完到正式上映帶埋老母睇多次
平時好怕要靜靜地用腦睇戲啲老母都好鍾意,仲有同其他人share
定法國個套紅氣球?
琴日見星影匯比晒大院孟買酒店
點知今日大院轉晒比淪落人
三日票房冠軍咪搶到院
見到連寶石都上港產片,真係好少可
好耐冇試過,好滾動
仲要今個星期四冇咩新片上畫就更加可以分多啲場俾淪落人
見到依家成績都好好
真係好多戲院上
希望靠口碑多d人入場
好耐未睇過一套咁出色既港產片
值得支持
套戲除左結構完整之外 仲花左好多心思係細節位
好多位互相呼應 但係又唔會覺得作狀
好多位點到即止 粗口唔會為講而講 煽情唔會開行turbo一尾煽情
無乜劇情係多餘 每個位都有意思 完全唔似一個新晉導演既作品
好過莊文強今年既表現多多聲
唯一有點美中不足 係覺得可以穿插多少少往事 地盤位
不過明白經費所限 都無辦法
希望小娟可以繼續努力 製作多啲高質電影
香港電影仲有希望

打算今晚睇淪落人嘅留意吓
黃秋生於獲獎後表示,《淪落人》能讓每個觀眾從各種不同的角度獲得感動。而此片自香港金像獎頒獎後,不僅逆勢擊敗《沙贊!》、《P風暴》,連續3天在香港單日票房稱冠,截至17日為止累積票房突破463萬港幣(約1819萬台幣),而台灣也將於4月19日接力上映。
仆街頭先二刷咗
如果有導演分享場一定去
之前去過導演分享場,不過個次導演遲咗5分鐘到
又冇staff叫人留低,佢嚟到時走咗一半人

不過估唔到秋生會去出席謝票
照依家今日票房咁計肯定衝破咗500萬票房
仲有一星期唔知追唔到過千
希望觀眾睇完endgame會睇埋淪落人
不過咁嘅勢點都仲會有場嘅
a4一上 應該大幅cut場
所以今個星期冇咩新片上畫,唔係蝕到仆街
不過淪落人應該都會留返啲場俾佢做嘅,雖然A4多人睇都冇可能成間戲院唔播其他戲
宣傳都差好啦,淪落人唔係冇但唔多,反而靠口碑人傳人咁入埸,認真呢套我覺得好睇過前兩套
正好多我覺得
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞