網絡小說集中討論區<11> 卷毛狒狒

1001 回覆
12 Like 3 Dislike
個人書單
恐怖文:
《深夜書屋》作者上本書寫左啲現實黑暗結果比人封書,呢本開頭勁灰而且超多反轉,後期人物形象出晒黎就正常返,但都周時加啲料串下大陸啲野
《我有一座惡怖屋》啲鬼故唔錯,第一次追書遇到兩本書開戰,呢本書作者差啲拎刀斬人。
種田文:
《放開那個女巫》啲女性格幾鮮明
《黎明之劍》
《瘋巫妖的實驗日誌》其實主線幾沉重下,但作者寫到好搞笑
同人文:
《次元論壇》類無限流,有一個主世界但寫到好悶,主要睇動漫世界啲腦洞同二次設定幾勁,關鍵有part寵物小精靈寫得好好
《美漫之哥譚黑暗教父》見過寫得最好嘅dc同人

奇怪系統文:
《我被系統托管了》幾好創意,主角太廢,一上場就被系統接管身體做野,主角係精神世界到做廢青
《地下城玩家》反串版托管,系統係穿越者,宿主係土著初級魔王,都係種田文黎
地煞七十二變真係好正
睇敲鐘人真係睇到喊
睇左本拎左滅霸個無限手套
網遊故
睇左幾十章目前幾過癮
我有一座惡怖屋個作者人品差到
抵佢同人撕完人地本書長期頭十
佢本書就跌出20
推薦大家睇下「全球影帝」
呢排睇玄幻,咩神通武技睇到好悶,無意中禁到呢本,寫得幾好
但睇佢個樣,斯斯文文幾正常
無啦啦話第2個作者刷票
之後重要話去劈死個作者
其實成本書序列5-6 係非凡者最爽既時期

比上未有神性啲大佬同你冇大仇唔會點郁你,又唔使面對咩錨咩定位

比下跟本就係人中龍,戰力大致成型,去邊都易搵到三餐,就好似七將軍,幫自己勢力做下任輕輕鬆鬆又一day
但係作者成日要D人問埋D小學雞問比主角出好尷尬
睇左唔多,
例如去天堂島,女皇唔清楚情況就提出談判,比主角即寸
依D對白同角色身份/智商不符既情況真係好破壞觀感
黑夜玩家
竟然更新左
俾個名出黎都好啊
我搶了滅霸的無限手套?
原本用緊個apps死左
有咩apps 推薦
書荒
係咪都係無限流?
起點app睇正版
佢不如寫返無限流算
加上依家唔興死咁多人
佢可以寫無盡武裝後繼都冇問題
而家就咁睇仲OK...
遲啲唔敢包, 又返番去舊路, 主角光環一開諸神立即變智障
等耐D先,基本上可以等150章後
有咩小說app推介?
有咩小說推介

唔想再見到D主角充滿住好主角戲運既書
靈異同科幻都想睇下
ios/android?
an
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞