網絡小說集中討論區<11> 卷毛狒狒

1001 回覆
12 Like 3 Dislike
蝸牛d書唔洗再睇,條友為左動畫同漫畫化已經出賣左靈魂,佢簽左約限死左佢每個月既更新次數
想問下3少而家啲書仲紅唔紅

前2年仲係到周圍炫耀自己有錢
靠食鬥羅大陸老本,新書都係鬥羅大陸之嘛
新手村咁,你出左去仲會唔會想入番新手村打怪
唔怪得每次更新都得果雞屎咁多
我停左半年冇睇, 睇完都唔覺得有咩劇情郁過咁
好耐之前已經講過唐三d書已經唔完全係佢寫架啦,佢請左班人幫佢更新,每人負責唔同情節,所以佢d書節奏、情節、角色都差唔多,但係又更得好快,讀者又睇唔出
條友無晒人品,除非肯寫返網遊,如果唔係下本書無人會睇
網遊好耐冇新書喇,失落葉
咁耐都唔覺得失落葉啲野好睇
中過伏之後, 我依家睇書第一件事就係睇目錄, 拉到最下睇下有冇最終章先會開嚟睇....
所以《販》我肯定佢完咗, 除非你話最終章都係伏咁我冇嘢好講
佢就好精彩就一定唔算,但如果睇網遊又驚爛尾/垃圾,我覺得佢都係防爛既選擇之一,可能口味問題啦
認左衰仔,求放過
爽文,睇過佢本《斬龍》,寫情節文筆同中學生差唔多,但係寫女寫得幾好,佢寫色文應該好正
網遊想睇女可以睇下骷髏精靈果本,但文筆就好極有限,唔知巴打有冇睇過
睇過《機動風暴》、《武裝風暴》、《聖堂》,唔識點講佢果種寫法,永遠係反高潮超展開,睇一兩次覺得過癮,但係本本都係咁寫就覺得有點鳩
風暴三步曲睇左機動就唔洗再睇,淨係主角改左名only
佢近幾年啲書全部唔係老翻就爛尾,睇前幾本已經夠皮,利申,睇晒佢完左本既
比boss追殺左幾百章之後準備黎個大決戰果陣就唔知點解收左皮唔洗打
條友後面打lol打上腦,全部招都係抄,作唔到落去就無啦啦end撚左佢,當讀者狗咁撚
利申,養緊佢本新書
講起嚟《遮天》同《完美世界》留底果堆坑有冇補番?
當初一口氣睇完非但冇解哂啲伏線, 仲留咗勁多坑係度, 去到依家我都唔係好知《遮》個紅塵仙同《完》嘅半帝究竟邊個勁啲....
老實講我睇完呢兩本野都唔知作者想寫乜
我自己咁睇,《遮》係講緊覓仙路嘅故事,《完》作為前傳講番《遮》果個世界到底之前發生咗咩事...
問題係一堆坑零解決
睇左有巴打推介既咩恐怖郵差
睇左一陣就放棄左 個人覺得又大中華膠 人物又好快寫死哂 個名都未記好條友又死左 又多人物記唔清邊個打邊個
另外睇左有巴打推介既出海吧!觸須小哥哥
幾百章既輕鬆小品 反而用黎打發時間幾好 不過結尾都係草草了事

題外話
見到有巴打推介大王饒命
個人覺得本野麻麻地 雖然整體都輕鬆有搞笑野
但係一見到d 大中華 日本鬼子就好反感
點解大陸咁多書都要反日反美 洋鬼子小島國
跪求無呢d成份既書
我都用起點睇 買點黎講28 $ 一次果個先最抵
現代都市文一定有反日韓思想,睇西幻、DND最穩陣

《放開那個女巫》、《深淵主宰》

其實可以睇下《隱殺》,應該係少數有日本人但係無反日思想既都市文,因為主角係日本殺手組織訓練出黎,有日本朋友,主角自己無國家觀念所以唔反美、唔反日,但係果個殺手組織係反派所以係會打日本人,當然都有打埋中國人
留意左呢一列post 不斷有巴打推薦隱殺,今日終於要親身睇下
其實真係好可惜,個人覺得有部分其實只係因為市場需求而反日反美,反而破壞哂成個故仔,其實修天聊天群、諸界末日在線之類都無反日反美都可以大受歡迎,證明反日反美真係好無意義
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞