網絡小說集中討論區<11> 卷毛狒狒

1001 回覆
12 Like 3 Dislike
推一本書-踏星 作者隨散飄風
三觀正 無種馬 無大bug 暫時睇到500章未睇到毒點
玄幻-星空-修練流
書荒可睇睇
阿邊個死咗之後就停咗無睇,唔儲黎睇真係唔夠爽
我日日live 忍唔住睇
呢排日日3更好爽
頭幾章毒撚到仆街
有冇啲有蠱真人類主角既書
唔一定冷血但要有智謀要用腦
大劫主
後期暴走除外
前中期真心好好睇
一個叫方原一個叫方源
大劫主劇情好緊湊 睇得出佢有鋪排過
後期雖然大暴走 但起碼冇爛尾
有鑒於睇親玄幻小說 最尾打完大boss就求其完
我個人黎講覺得算係收得唔錯 收貨了

Btw 我最中意 係金家學天昰五雷引,雪原悟劍同埋龍跡呢3 part
收尾為左節奏個時間跨度有D大
不過修真E類書係咁既 冇得怨

六道魁首之後個劇情先入主線講大劫 由個度起先唔同於一般爽文
入瑯琊閣讀書 雪原悟劍 分龍魂 寫道書化神 同聖地仙盟打魔偶 邀同道上天外一戰 E幾part 個人認為寫得最好睇
人物方面 東皇山少主E個人物出黎係真係做到野而唔係淨出黎比主角打臉 可惜其他配角弱左D 個七小怪出左下就冇 女主條感情線又著墨太少 女角色最有印象反而係呂師妹
agger
但好彩冇棄 之後開始吸引
幾中意王紂
終於睇完《販罪》
少有睇過真係仙草級嘅一本
電鋸使用手冊係咪俾起點下左架
講乜架
今日終於睇晒道君
呢本真係近呢幾年既好書
睇完呢本 真係睇唔落堆垃圾書
殺神永生個作者嘅新書
我都唔知點概括好
我心中第一位仍然係《我當上帝那些事兒》
《隱殺》天下第一
《隱殺》只能算可以, 後面痴咗線開後宮好難接受
你睇得明條暗線先知點解作者要咁寫,d女角上一世經歷左d乜,呢d要讀者去猜想,睇得明呢點再重新睇一次本書完全唔同感受,能夠代入顧家明既角度就更好
我唔知佢暗線定明線, 我淨係覺得好痴線
明明寫食個雅涵都唔知幾多章, 又要講佢心理點掙扎
跟住後面仲可以食多2件, 都痴線
要一個女人同另外一個女人些牙同一個男人已經不可思議, 某程度我覺得同修真玄幻果啲一拳可以打爆一個地球嘅冇咩分別
以佢地既經歷,我唔覺得有咩不可思議,本書既主旨都唔係放係顧家明開後宮果度,而係顧家明點樣去面對唔同既的人生帶黎既改變,愛情係其中一環,顧家明食女從來都唔掙扎,從頭到尾佢無要求食過任何一條女,所有女角都明白呢點,佢地既關係就係咁特別,咁個結局又有乜問題呢?
愛情從來都係一樣自私嘅嘢
你諗下,如果你自己女友/老婆出面食幾條仔,仲要求果幾條仔同你同居,那怕果幾仔同你點熟點friend點兄弟,請問你做唔做到?
你有冇睇過《隱殺》先? 你唔睇你唔會明書入面班女角色同男主角經歷過d乜野先可以接受到彼此,點解你要將自己既觀點角度套入去d角色度? 你同我都唔係書入面果班角色,關我地咩事? 你覺得「愛情從來都係一樣自私嘅嘢」,書入面個角色唔係咁覺得,又如何?

講返《隱殺》,男主同班女角色既感情到底係唔係「愛情」,我覺得唔完全係,某種程度應該算係一種「責任」,按《隱殺》入面對男主角既描述,你所講既「如果你自己女友/老婆出面食幾條仔」,男主角應該唔會在乎,呢本書既男主角顧家明就係咁特別
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞