Nikon 討論/貼圖區 (9) Z7 update 幾時到

1001 回覆
3 Like 4 Dislike

諗唔到有咩難影得過PAN呢樣野。。。用緊51200iso

又黑,又快,又難捉軌跡,又移動幅度大,唔似打雀咁跟軌跡pan, 用垃圾機用九點對,當中有黑位就迷焦。。

好彩用d500 都有九成中焦率。。。但光圈細,快門實在再扯唔高了
最大問題係影呢樣一定只能手持跟住佢走。因為條龍真係成個場前後左右不停行,又好多人行出行入仲有佢動態係極多變化,唔似影蟲同雀比較細微的動作, 真係難影到仆街冚家剷

btw..。好多阿叔拎腳架pan我 真係笑撚左。。。
咁咪買支大光圈
打錯space...
70200 唔夠tele
328 又zoom 唔到
無可能影到呢種忽遠又近的題材
200F2
我呢張要扯到450mm
500mm PF
不過估唔到d500開到51200都幾似樣
再crop
N14-30過左一個月終於有大貨返
其實70-200 再crop 下都得
嘩屌。。。
點解1.02版Z7 fw 用得到龍仔85.8同2470 g1

正常速度wo 屌,畫質同我以前a7r3 配gm 一樣,但開唔到機身防震 用鏡身防震有bug.... 畫質會郁濛

不過nikon 無反真係。。用原生暗位對焦同追焦咬合度同單反差幾倍。。。用開d500 完全接受唔到
終於買咗1430
由頭到尾G1都唔係唔用得,只係有bug
我支T15-30g1都用到,只係有時間會出err
有咩bug
暫時未發現
請指點下。。。
係Z支2470F4太抵屌姐
我枝1530 G1 開心使用中
因為用得ultra wide 多數落腳 一定關左防震
唔知個防震有冇事

有1530 G1 如果為左落filter而入1430 4s
好似好on9
好彩買咗kit set
重量同體積囉
同埋你試過15-30落cpl就會明白咩叫傻仔
1530點都用唔著防震的
機身一定用唔到
鏡身用左一定濛d
已經有好多外國用家報告左
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞