Nikon 討論/貼圖區 (9) Z7 update 幾時到

1001 回覆
3 Like 4 Dislike
係買就快
Amazon.jp由ship within 1 to 3 day, 變左week, 依家係months
其實amazon 買係咪當水貨保養
佢ship 過黎 怕唔怕中途撞壞

成日見amazon b&h 買都平唔少
但一直唔夠膽買
你覺得你響香港鋪頭買,啲貨會係用隨意門運黎香港?
今日上nikon 見到個師兄整機
個cs 幫佢調左鏡焦,之後同佢講每變一下焦都自己再adjust
其他鏡又要逐枝調

都估到係機身走焦了。。。一整又無幾千

今時今日仲用單反,一係窮撚,二就係打雀撚

真係好感概,今日賤價放左原廠85.8g, 蝕好多錢,調極焦都走,上原廠一定話接受範圍內唔會調,唉,有錢真係唔撚柒再會用單反
btw 最近賣野,已經無人再肯收單反機鏡了

變左蟹貨,焗用多幾年,屌
痴膠花,荔景影相都有南亞狗黎撩我
問我買唔買野
趕佢走仲想凶返我,即刻拎摺刀出嚟凶佢走
上次DXzone都同我講話Nikon鏡無人要,可能以後都唔收
想買D6 再賣850 換Z6
真,佢地都好多蟹貨

大家忍左仆街走焦單反咁多年,仲會鐘個頭埋去咩
tamron正仆街
定焦support 到canon rp
nikon 就無
我問香港Tamron,佢哋同我講Z mount要時間研究喎
一定係啦,Tamron最貴個堆變焦嘅firmware update原來係幻覺黎
Sigma個一大堆 z mount update又係幻覺黎
間垃圾公司都唔想投資落去Nikon永不錄用算
點解要keep多部D6
因為我啲大炮會用到
無反暫時未可以完全代替到DSLR嘅高速追焦
等到Nikon 可以出到部A9 一樣嘅無反再考慮完全放棄DSLR
最新最貴個d 咪有update
突然之間發現無大炮都係件好事
BTW Z7日本二手價其實幾好,你可以考慮下
我個部都係去旅行個陣買
然後佢同你講其實未研究好Z mount
個啲update唔係幻覺係咩黎
我換Z6係想試玩拍片
Nikon DSLR 拍片實在太廢
幾錢?

見到a7r3 平八千真係買唔落z7
變焦點都難過定焦啦屌佢老味臭閪
諗緊枝定焦放唔放好
我放剩支24-70
之前一堆龍仔鏡
考慮到以前Sony A7有試過firmware update之後F mount adapter用唔到要等update嘅問題
都係快啲放鳩晒龍仔算
萬9港紙左右連FTZ
A7riii如果買埋Nikon adapter都係咁上下價
冇錢 出得尼 都儲到
但係而家部單反度真係好好用。。。
邊度19k 連ftz???
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞