羽絨/風褸/旅行用品討論[11](Arcteryx,Montbell,Patagonia..etc)

1001 回覆
11 Like 1 Dislike
官方話wind resistant,應該防7成風啦
想問下240usd 買 beta sl h 抵唔抵屌
咁要買件頂到山上d風既 應該買咩好
zeta ar zeta lt beta lt, alpha fl, alpha ar
一對行山杖, 中高筒鞋加gaiters, face gaiter(落山大砂走小砂走 用), 太陽眼鏡

巴打知唔知呢件咩model
似係rush
Thanks巴打啱啱check咗應該係
180高瘦底 XL會唔會好撚大
唔熟,不過我168著s
巴打s碼loose fit 定 just fit
我Regular Fit 既 hard shell 著S
著埋atom ar + fleece啱啱好
Ok唔該曬
唔該晒巴打
衣着上又有d咩建議? 我驚凍死多過吸沙死
行山杖 手套 行山鞋已備

咁睇黎atom ar 夠做?
加件shell 好d, 上面天氣變得好快,濕住個身唔多舒服
Danner light/mountain light去冰島環島得唔得?
邊度有鋪頭可以試到Atom AR ?
睇左幾間淨係有賣LT
一定得, 因為其本上你都係一直揸車, 去到有瀑布/景點先至會落車影吓相, 啲路通常都係石仔路, 會有少少冼, 但唔會好難行.
如果行冰川, local tour 又會有 ice grips 或者成對鞋借你, 所以 danner 一定夠用.
我都係local tour同行冰川 如果可以加到ice grips既話就拍板啦
其他brand既trekking book/hiking boot始終無咁靚
你唯一希望係 IFC 既 Arcteryx
想買件$1000以下輕薄風褸主要搭巴士擋下冷氣同埋office用,有冇咩推介?
http://www.montbell.com.hk/product/details/0021103242
呢件係咪都ok?
同問,一樣係巴士冷氣+擋雨
想問LLBeam如何,以下是官網嗎?
https://global.llbean.com/shop/Mens-Mountain-Classic-Insulated-Anorak/120879.html
諗住8月上富士山,個人超大汗勁怕熱,點著好
呢件應該係著到你出晒汗
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞