羽絨/風褸/旅行用品討論[11](Arcteryx,Montbell,Patagonia..etc)

1001 回覆
11 Like 1 Dislike
Atom AR着S
Beta AR/LT應該買乜size
S
8月上富士山
Baselayer atom lt 加件fjallraven eco shell
褲著 gamma lt 會唔會凍死
有冇巴打上過去 可以指教下
啲風褸發霉 點洗好
硬殼 hard shell?
輕既清水濕毛巾抹,曬一至兩個鐘頭就好收。
記得每次著過要陰涼晾完先入衣櫃。

濕毛巾抹唔得就洗
https://lih.kg/hcDwEqX
預多1-2件打底穩陣
山頂得幾度 唔夠衫係捱唔到
落埋雨體感接近0度
一係係似shell jacket gero tex

一件係似普通風褸既 但佢有幾個位有3m 所以我唔夠擔用機

用毛巾抹完都再發 所以想入機
問啲平時著風褸喺度等問得唔得
平時香港都係短衫短褲但係去到日本溫差好極端嘅地方
應該買乜嘢厚度嘅風褸?
防水防風 最好比較輕 收納方便少少
本身用緊columbia有隻可以拆嘅褸
想睇下啲有冇咁硬身嘅褸
本身好肥 會唔會影響到我上網買嘅選擇?
肥先多選擇外國特價全部剩低L XL XXL XXXL
唔識野 所以入來學野 睇完#1 都唔係好知應該點樣揀
第一版咪有你要既野囉
咁巴打有冇乜嘢香港嘅舖頭可以推介? 毒撚好少出街
旺角有overlander 同埋沙木尼 得閒上去睇下
買既話可以上網買...
放假先出去睇下 thanks
黎緊九月會去北歐同東歐,會行下啲國家公園,暫時睇緊atom LT 同 beta sl hybrid,入邊件好.

今日去overlander 試過件beta sl, 中碼都叫入面著得落件羽絨,但逼啲。如果將來有機會去雪山或者睇極光之類,其實係咪應該入大碼穩陣啲。
依到講唔講得Arcteryx arro22 個背囊?
我想問下邊到可以買啱用既水袋飲水用?
應該買咩size 先啱 ?
最近發夢缺水飲
thx a lot
講得
沙木尼,overlander,毅成,保捷行(水袋要買個飲水位有蓋嘅)
我之前發夢自己帶3L
Atom同beta兩件功能冇重覆,筆直許可就買晒佢
Beta如果你想着埋佢去雪山,睇極光之類再凍啲嘅環境,買大一個碼穩陣,方便入面加衫
3L啱啱好?
btw會唔會好重
北歐我建議買ARLT 太薄
Atom AR ?。其實筆直有限,打算呢兩種功能上嘅揀一種先 ,遲下再入課。

北歐今次都係經Helsinki 玩幾日咁,行下佢個national park

本身屋企都有件羽絨仔頂住先
真心冇乜畢直嘅不如買2件U記羽絨好過
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞