羽絨/風褸/旅行用品討論[11](Arcteryx,Montbell,Patagonia..etc)

1001 回覆
11 Like 1 Dislike
係香港有冇用過 同埋 試過最凍幾多度著佢
同埋巴打你有冇BETA SL HYBIRD 同一個SIZE會唔會有太大分別
3千5好似好抵屌
香港着唔到
我諗幾度嘅時候 着件短袖加佢就有得諗
呢件嘢我着去冰島 0至-10度左右
基本上一件heattech 打底 再加Fleece 都夠
另我有件Beta AR 2件都係XS
件Beta AR 可以着係件SV出面
唔該巴打
諗緊一件kappa好再平時加件sl
定係一件過
我有晒Atom AR/LT / Beta AR / Fission SV
睇budget 做人啦
薄風褸洗洗下一定無左層防水嘅,係咪買特定洗衣液?
定買過件實際啲?
貴嘅唔識保養唔敢買
Gobuyship $18一磅
黎緊踩川藏線想買件防水防風透氣嘅風褸,平時行山同去冬嘅地方旅行都用到

暫時好似Arcteryx ZETA AR JACKET最乎合我要求,去沙尼木試過,我175高試咗S碼啱身但cutting唔太鐘意

有冇功能相近嘅其他牌子推介,預算2000左右

鐘意Livestock x Arcteryx呢類
打錯 Arcteryx BETA SL HYBRID JACKET先啱
Montbell幫到你
師兄 Montbell 啱唔啱?
8折
邊款? 我過兩日去試下身
可以上montbell.hk睇睇
小弟鋪頭係montbell.hk 分銷商見到
巴打我對你啲Klattermusen風褸有性趣多啲,揾日去家樂坊睇下試下

有用開佢款30lb backpack

呢件幾好J
依件唔錯,但我番XS,M
有無防水褲推介?原本睇中Alpha FL,貪佢Pack得落袋,不過已經無Size。
你地件 Arcteryx BETA SL HYBRID JACKET 會唔會好易發霉???我果件擺左係衣櫃2星期幾,拎番出黎好似有D霉積
無洗?
點洗好
有漬點搞好
巴打鋪頭名/地址係?
巴打有需要可以add
https://t.me/klattermusenhk
用pro wash得唔得
岩岩用down wash手洗左件atom lt,d漬好似洗甩晒
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞