羽絨/風褸/旅行用品討論[11](Arcteryx,Montbell,Patagonia..etc)

1001 回覆
11 Like 1 Dislike
首先雖然2件都係gore-tex,但隻料唔同,alpha sv隻料硬淨好多(n100p-x 3L)
而且咁保暖嘅褸好難着到,仲要價錢好貴
有無人用過the priory 買過野?有無伏 見到arcteryx個背囊平過香港幾舊水
有冇巴打知montbell slip on comfort可以係邊到買,好多都賣晒
巴打們買過arcteryx shorts
今日行街見人著幾靚
即去專門店睇下 要成千二蚊 wtf

邊個外國網買會平?
買過,但等勁耐
外國網要等,本地就去沙木尼啦,長期有七折咁濟
我依家見amazon 有$600左右
Amazon應該唔駛等?
有冇巴打買過 arcteryx leaf?其實有咩唔同
啱價就去啦
想問下Columbia 三合一件羽絨內膽點洗好?
面果件防水防風外套,我打算教小d時間同細d轉速,好似平時機洗咁洗法,羽絨內膽係咪要可手洗浸幾分鐘就夠?
個po無哂人
818維園見
呢兩個月大家都有野忙緊
咁本身夏天呢類post一定冇咁活躍

btw 想問下montbell baselayer
zeoline exp 定 merino exp比較暖?
2月稚內去大約-15至-5度左右
定係要super merino?
我覺得黑色反而靚啲,呢排點解咁多人用呢個袋仔?

818維園見 13:30開始
呢2個月我真係少左睇呢個post, 少左update 同少左check 有無平野執.

無計, 我真係無心情. 818一陣見. 打風落雨都要到!
維園見
今日落雨可以着住waterproof 雨褸行
遮都唔洗拎
我有帶但冇着,好鬼熱
818著咗件paclite,到中環時隻袖濕晒,arctery公廁袋無事,但個底原來唔防水。
大雨d雨水會順住個底流到屁股濕晒
我都着左Beta SL
熱到仆街
有無slim fit 防水長褲推介?
GORETEX 係香港D濕鳩天氣擋到出面d雨, 入面焗到你成身汗
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞