羽絨/風褸/旅行用品討論[11](Arcteryx,Montbell,Patagonia..etc)

1001 回覆
11 Like 1 Dislike
Lasportvita係正野,佢D boot款全部都好重型
佢都有啲短款嘅
想問approach shoes同mountaineer ing shoes有咩分別,係咪mountaineering係爬雪山先著?

上網睇兩睇,見到呢對,今次真的戀愛了🥰
買Reecho不如買montbell
代理呀代理,背包配件有冇返呀PM我啦😭😭
reecho有咩唔好先,人地d褸上珠峰都得
唔好咁崇外啦
早幾日上完珠峰嘅香港人都係着reecho
冇錯,買返你圖嗰類已經得
Reecho貴🥺未減價貴過mtbell(yen價)
reecho一年減冇十次都有八次,講性價比平過mont bell啦 今年我都唔知行過幾多次了
有咩model抵玩介紹來研究下
我都係著跑山鞋行槍
其實跑山鞋對比起boot 輕咗反而仲好力
美軍之前有個研究係腳多一磅重量
等於背五磅重量 , 參考吓
另外, 而家行山boot 一定係落膠水
車線係唔會再咁做 因為會係車線位入水
只要你間唔時著下唔比佢decompose 好少會甩
除非對鞋擺咗好耐先賣比你
所以唔好貪平
工藝嚟講montbell 係全球牌子一定係頭幾位
特別係佢啲輕量羽絨外套
冇牌子會係佢個價位超越到佢
其實我主力係買佢d tee,最平果陣99蚊件太抵屌,買過件patagonia平極都要200幾
羽絨就買左iceland down jacket,800fill防風防水
薄羽絨風褸同fleece我都係買番arcteryx同patagonia,因為我捕到超平既價
下年一月去挪威
應該5度至負10度左右
係咪一定要down jacket先搞得掂?
本身有gamma mx, beta lt同atom lt
仲有d不知名歐洲牌子既防水褸/水上運動褸,都保到暖(起碼荷蘭同愛爾蘭十零度都頂到)
第一次去負10度地方,廢事到時唔夠衫著要買
負十度係好凍架啦喎...梗係要down jacket.....800 fill 個d.
巴打我都有佢四五件tee,又抵著又舒服
佢有陣時rab特價都好抵
同道中人d tee好輕好薄,岩晒我呢d大汗撚
Rab我無買tee買左件softshell同羽絨,自我感覺良好
其實係因為自己d on9理由 唔想著真羽絨
如果係人造羽絨都ok
屌有食物跌左落去件衫到
唔好意思 未打完
有d油漬喺面 係咪洗唔到
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞