羽絨/風褸/旅行用品討論[11](Arcteryx,Montbell,Patagonia..etc)

1001 回覆
11 Like 1 Dislike
洗完濕噴
https://youtu.be/cwF6SU3nSrc

coat DWR 呢下個人經驗用 wash-in 掉入洗衣機做好
因為人手 spray on 始終唔均勻
細佬嚟緊8月會去芬蘭exchange,大約1月先返,途中都會喺歐洲遊走(中北歐為主),應該會去行山同national park。

上網睇過天氣變化都幾大(零下1X度至1X度都有),想問下我而家係唔係應該先買件褸頂到0-15度,去到個邊先另外買件禦寒好啲嘅褸呢?

另外想問下我應該買一件大褸好,定係買唔同layer好呢,因為仲係學生哥,邊個會比較經濟啲呢?

唔該晒大家
最平既, 買頭一頁, Montbell Permafrost Down Parka , $2340. HKD 一定頂得到 -10度架啦. 而且最重要係防風. 呢個係凍既地方係極度緊要. 而且冼水.
唔該晒巴打,等我搵日去試下先!
背囊正面圖

compact mode

Full mode

btw 我想問下montbell係咪係唔係個堆網站都冇賣? 香港買嘅話係咪都係要去返overlander/百貨公司? Thanks
其實依家夏天 好難仲搵到呢啲冬貨
啲公司/鋪頭會將賣唔晒啲冬貨收返埋 下個冬天再賣過
咁大鑊...
係,就算有都好少款揀
有嘅應該都係好薄好薄嗰啲 唔岩巴打嘅要求
Overlander銅鑼灣旺角都有厚褸
好好好,搵日去睇下,唔該晒咁多位巴打!
Montbell既野,去日本旅行先買😝,因為貴款果邊買平D,同埋即買即著會開心D😝
間野無tax free, 要搵d 係大商場既montbell 做退稅
搵過overlander同埋一啲鋪頭都話冇晒貨...大家覺得我到時再叫屋企人寄件羽絨過去芬蘭可唔可行,但有個問題就係size
去芬蘭買啦
個邊買勁貴
前排買左件Beta AR, 埋單US289
等緊運返香港
邊度買?
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞