第一次配日本手造眼鏡

540 回覆
8 Like 9 Dislike
新黑未開果時成日就有幫襯
不過而家寧願去日本一轉整好過

Agree

Agree

服務係幾好
但食水深 質素我覺得一般

其實個價位差幾多到?
港紙500?
有副Sophnet x 金子 備長炭架
啱啱又入左副yellow plus 中金款
鏡片真係因人而言,我本身近視同散光都深,配開雙非球鏡,之前去左紅點問價,Hoya 佢計我8折再減少少都2200,仲貴過我個架

其實個價位差幾多到?
港紙500?

架可以差800至1000

其實個價位差幾多到?
港紙500?

差咁多?
不過我見日本架多數30000 ~35000 yen 退埋稅
兌番差唔多2100 ~ 2450 港紙

其實個價位差幾多到?
港紙500?

差咁多?

我有fd 前年係日本買個價2千幾。佢話依家香港見到成3千幾

其實個價位差幾多到?
港紙500?

差咁多?

我有fd 前年係日本買個價2千幾。佢話依家香港見到成3千幾

不過老實講
街價同折實都有唔同
新黑買op 折實都係2600左右
我覺得可以支持下人
鏡片真係因人而言,我本身近視同散光都深,配開雙非球鏡,之前去左紅點問價,Hoya 佢計我8折再減少少都2200,仲貴過我個架

我想問hoya 同普通鏡片會唔會差好遠?

差好遠你指係?
我無用Hoya ,聽我個視光師講用Hoya 會耐用啲,大約5年左右,無咁易黃,不過佢話正常鏡片保養得好都用到3年。我之前用瑞士寶用左4年左右都無黃,用黎做活動同日日用,不過第三年開始易花。應該係鏡片層膜無哂。
我依家副金子都係配返1.67瑞士寶,雙非球鏡面,個視光師收我好平

差好遠你指係?
我無用Hoya ,聽我個視光師講用Hoya 會耐用啲,大約5年左右,無咁易黃,不過佢話正常鏡片保養得好都用到3年。我之前用瑞士寶用左4年左右都無黃,用黎做活動同日日用,不過第三年開始易花。應該係鏡片層膜無哂。
我依家副金子都係配返1.67瑞士寶,雙非球鏡面,個視光師收我好平

我諗住配副 Yellow Plus框 + 全視線 + 防藍光鏡(近視1000/ 散光300),咁應該超超超超超超貴………………

睇你要咩牌子鏡片
之前有個朋友配蔡司鏡,鏡片仲貴過個架

差好遠你指係?

我諗住配副 Yellow Plus框 + 全視線 + 防藍光鏡(近視1000/ 散光300),咁應該超超超超超超貴………………

睇你要咩牌子鏡片

成千度近視配雜嘜都貴
考慮下加clip on? 用嘅時候先裝上去
係冇咁方便但勝在平啲
防藍光效果亦好啲

差好遠你指係?

睇你要咩牌子鏡片

成千度近視配雜嘜都貴
考慮下加clip on? 用嘅時候先裝上去
係冇咁方便但勝在平啲
防藍光效果亦好啲

蔡司鏡緊係貴啦大佬
btw一直覺得眼鏡鏡片好撚貴
你買鏡頭都唔洗咁貴
我想問新黑有冇yellowplus框?上佢地個網都冇show佢地有賣邊d牌子既框…

冇 佢地有bj classic op 金子 steady stancey ramars eyevan7285 dita masunaga

想問下巴打呢d牌子有冇分邊d高檔d 貴d
諗住呢幾日去配

巴打 我係上目配金子眼鏡框 賽璐珞
配最新非球面鏡 都係三千幾

岩岩入手淨眼鏡框

日本買?
hoya 1.67 vg已花

點花法?
用左幾耐?
想喺日本買但自己成千度近視,配鏡要一星期
買到框又配唔到鏡,返香港配又貴
想喺日本買但自己成千度近視,配鏡要一星期
買到框又配唔到鏡,返香港配又貴

我都係日本買完返香港配
小弟睇中幾款 GMS-815 ,steady std-31,Dita union ,金子Kv-01
黑銀真係好正
想問下各位巴打 各款唔同既價錢
利申 學生 第一次接觸手造眼鏡

點花法?
用左幾耐?

三到四個月
有d細細條既刮痕
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞