第一次配日本手造眼鏡

540 回覆
8 Like 9 Dislike
新黑個姐姐好有味道

好似同以前嗰個唔同左人

老闆女朋友黎

我冇問到係咪唔同左人
但以前嗰個早排上去唔見佢

上個月係新黑配既

同我呢個咁似

好多間 謝謝

我早排去完行曬咁多間 買到2副
睇你鐘意邊啲牌子 鐘意bj classic , thom browne, op可以去erotica, 金子, yellow plus 可以去cradle (有香港人店員,但款唔多) 我自己鐘意erotica 因為夠近又多又可以退稅
金子就兩間都睇唔啱

醒唔起原宿仲有白山眼鏡

我個人鐘意金子既 但要去到慢慢睇款
金子有冇咩熱門款式?

上網睇KV04 同KV29都好似幾好J 但宜家仲有冇得賣?

https://www.soeyewear.com/Article/Detail/19

唔記得喇
但金子青山店幾大間 應該有你搵嘅款

我應該會去左新宿果間先 冇先再去第二間
謝巴打

新宿嗰間都多款嘅 但唔知點解金子永遠都試唔啱

我都係
去過幾次都試唔岩
反而睇op一試就岩左

好多間 謝謝

我早排去完行曬咁多間 買到2副
睇你鐘意邊啲牌子 鐘意bj classic , thom browne, op可以去erotica, 金子, yellow plus 可以去cradle (有香港人店員,但款唔多) 我自己鐘意erotica 因為夠近又多又可以退稅
金子就兩間都睇唔啱

醒唔起原宿仲有白山眼鏡

金子有冇咩熱門款式?

https://www.soeyewear.com/Article/Detail/19

唔記得喇

謝巴打

我都係
去過幾次都試唔岩
反而睇op一試就岩左

sorry, op即係...?

金子有冇咩熱門款式?

唔記得喇

謝巴打

我都係
去過幾次都試唔岩
反而睇op一試就岩左

Oliver peoples
金子成日都見到 但永遠都睇唔啱唔知點解

上個月係新黑配既

同我呢個咁似

其實日本同香港買係咪差唔多價
Yellow plus op金子都有興趣

平幾舊水
日本一般30000 ~ 35000yen
香港我估2400左右起跳?

平幾舊水

計埋配鏡係咪始終日本平多d

我又唔覺
去op度配鏡都要20000yen
同埋要等得耐

平幾舊水

計埋配鏡係咪始終日本平多d

我又唔覺
去op度配鏡都要20000yen
同埋要等得耐

你配咩鏡
前面好似睇過搞得耐可以寄返香港

唔知係咪Nikon/Hoya
我見到個價都冇問了
我知可以拎去kind/zoff 嗰啲配
但因為等得耐(~10日) 所以冇去
其實大家覺得係日本買框再返香港配好唔好
定係日本搞晒, 但唔識日本, 英文又屎屎地, 會唔會好難搞
BTW budget 3k難啲 起碼預多5舊
新黑最平啲手造架都2千中(stancey ramars /o my glasses )其他牌基本上唔洗諗
配埋1.6精工鏡我估大約3500倒

之前係日本間金子眼鏡見 好多款都係計返港幣2千2~2千5左右 後悔冇買到
香港買金子眼鏡會貴幾多?
1.6 精工鏡會係最平既?

你未知香港個價又話好後悔。。。🤔
香港咪差唔多on9

上幾頁有一副1k9
配左幾個星期,個hoya鏡片已經黃黃地 點解會咁
Steady呢個brand得唔得?
覺得std-31唔錯

我覺得一般
個鼻橋位好闊成24mm

STD31係鋁金屬黎,市面上比較少有
樑位闊真係睇巴打個鼻夠唔夠高

鼻唔夠高自問真係戴唔起
但框架本身係好靚

係,好鐘意佢隻藍色
之前去過新黑問,但無貨
老世話呢隻野長期斷貨

Display唔係有副咩
今日上去都見到有
定係display 唔賣?

Btw h fusion hf502都係全金屬架
可以睇下

係咪新黑有
上去只係試會唔會比人小?
有副購自日本全新
TB-011-H 49size NAVY/SILVER
全新齊set 4000蚊

放鬼埋副 nicky X celluloid 黑色上目限量版佢
全新齊set 2800蚊
TG: Karsar_k

放副 nicky 黑色賽璐珞上目限量版
全新齊set 平過原價放 岩款可以搵我傾
TG: Karsar_k

好想配木色,圓鏡
會唔會好扮野?

利申:樣唔特出,打扮正常

唔記得喇

謝巴打

我都係
去過幾次都試唔岩
反而睇op一試就岩左

我一路都好想買金子
次次行入去試完都唔岩心水
Op就入左而副
介紹番我年幾前 係香港搵到間handmade既眼鏡鋪,叫光景手造眼鏡,香港人主理,D質素真心好

唔記得喇

謝巴打

我都係
去過幾次都試唔岩
反而睇op一試就岩左

我一路都好想買金子
Op就入左而副

Health-j?
我都諗過買但後尾買左呢副

謝巴打

我都係
去過幾次都試唔岩
反而睇op一試就岩左

我一路都好想買金子
Op就入左而副

Health-j?

係啊
你果副幾靚
係咪而個款?

我都係
去過幾次都試唔岩
反而睇op一試就岩左

我一路都好想買金子
Op就入左而副

Health-j?

係啊
你果副幾靚
係咪而個款?

係呀 一試就決定買
而家睇緊Barton pierreira Getty
靚但個價拍得住tb011
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞