第一次配日本手造眼鏡

540 回覆
8 Like 9 Dislike
上去 show ac 有無折

堅定流呀巴打

問下就知
不過唔知老闆有冇上連登

堅定流呀巴打

問下就知
不過唔知老闆有冇上連登

我之前去配左副金子
我話巴打有冇得平d,佢話ok,不過唔記得平幾多
佢之前係高登都話巴打幫襯有優惠~

堅定流呀巴打

問下就知
不過唔知老闆有冇上連登

我之前去配左副金子
我話巴打有冇得平d,佢話ok,不過唔記得平幾多
佢之前係高登都話巴打幫襯有優惠~

真架 咁一定要係佢道買
今日係新黑入左
人生第一副手造眼鏡
係谷口眼鏡制造
鏡片佢又無問我要邊款喎
不過如果佢問我都係要最平個款鏡片
平鏡片 會唔會傷眼?
因為自己用開全視線
今日係新黑入左
人生第一副手造眼鏡
係谷口眼鏡制造
鏡片佢又無問我要邊款喎
平鏡片 會唔會傷眼?
因為自己用開全視線

之前喺新黑配過免費嗰隻平光鏡
好似係球面鏡嚟
結果戴咗兩次 好辛苦
最後去相熟眼鏡舖配返nikon非球面
今日係新黑入左
人生第一副手造眼鏡
係谷口眼鏡制造
鏡片佢又無問我要邊款喎
平鏡片 會唔會傷眼?
因為自己用開全視線

好似係球面鏡嚟
結果戴咗兩次 好辛苦

有咩唔同啊?
鏡片少研究
想問巴絲新黑配眼鏡要等約幾耐先有得拎?

係日本配金子手造要等約耐?

同問,黎緊去日本諗住配返副
新黑買左2副,手工眼鏡冇得輸!配hoda鏡片,不過對鏡片小研究!唔知點樣帶得舒唔舒服!
新黑買左2副,手工眼鏡冇得輸!配hoda鏡片,不過對鏡片小研究!唔知點樣帶得舒唔舒服!

同問

我想問新黑有冇yellowplus框?上佢地個網都冇show佢地有賣邊d牌子既框…

冇 佢地有bj classic op 金子 steady stancey ramars eyevan7285 dita masunaga
今日係新黑入左
人生第一副手造眼鏡
係谷口眼鏡制造
鏡片佢又無問我要邊款喎
平鏡片 會唔會傷眼?
因為自己用開全視線

好似係球面鏡嚟
結果戴咗兩次 好辛苦

有咩唔同啊?
鏡片少研究

球面鏡感覺上四邊啲扭曲變形多咗
戴耐咗好頭暈

不過我配嗰個係平光
仲係隨架送嘅
如果你配有度數嗰啲,可能用第二啲牌子

點都好,新黑啲服務真係好好

同問各位巴絲
今日係新黑入左
人生第一副手造眼鏡
係谷口眼鏡制造
鏡片佢又無問我要邊款喎
平鏡片 會唔會傷眼?
因為自己用開全視線

我都買左副谷口 前日 係佢到
佢有問要普通定hoya

同問各位巴絲

好似4日左右

上次去過 表參道金子配,平光蔡絲鏡,半個鐘搞掂

如果方便既話,其實上目係幾唔錯既,我去過九龍城那間幾次,服務真係100分,我9:50分入去,佢地正常收入點都接埋我先收工,最後搞到10:30先deal
我想問新黑有冇yellowplus框?上佢地個網都冇show佢地有賣邊d牌子既框…

冇 佢地有bj classic op 金子 steady stancey ramars eyevan7285 dita masunaga

想問下巴打呢d牌子有冇分邊d高檔d 貴d
諗住呢幾日去配
BTW budget 3k難啲 起碼預多5舊
新黑最平啲手造架都2千中(stancey ramars /o my glasses )其他牌基本上唔洗諗
配埋1.6精工鏡我估大約3500倒

之前係日本間金子眼鏡見 好多款都係計返港幣2千2~2千5左右 後悔冇買到
香港買金子眼鏡會貴幾多?
1.6 精工鏡會係最平既?

小弟用緊Stancey ramars 都唔錯架日常帶 有幅金子6算北海道買 未捨得用 得閒打開個木盒J下又收返埋

我宜家都帶緊副金子,個框都係o係北海道買,不過佢地個店員唔識講英文/ 中文,配唔到鏡………

Hakodate
e間有好多款

諗住呢幾日去配

Dita 個價位明顯高幾檔
其他價位都差唔多 你預大約2.7k淨架
睇啱個款/物料/戴得舒唔舒服 緊要過買牌子我覺得

諗住呢幾日去配

巴打 我係上目配金子眼鏡框 賽璐珞
配最新非球面鏡 都係三千幾

諗住呢幾日去配

巴打 我係上目配金子眼鏡框 賽璐珞
配最新非球面鏡 都係三千幾

岩岩入手淨眼鏡框
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞