第一次配日本手造眼鏡

540 回覆
8 Like 9 Dislike
我都有副購自日本全新
TB-011-H 49size NAVY/SILVER
全新齊set 4000蚊

放鬼埋副 nicky X celluloid 黑色上目限量版佢
全新齊set 2800蚊
TG: Karsar_k

放一副黑金UNION 同一副TVR504 SIZE 44 BLACKWOOD COLOR

全部都係全新, 有意PM, 可以換其他眼鏡
想知oh my glasses Tokyo 手工好無
黎緊都去東京大阪各五日
如果想買框連鏡係咪新黑配會抵過
日本買框香港配鏡

深近視有散光

唔係日牌

唔係日牌

垃圾, 一上手個質感同其他日本手制眼鏡差好遠
3000YEN樓下有無可能係日本配到手造眼鏡連埋鏡???
500度樓下近視0散光想配普通HOYA/精工鏡就得
啲眼鏡好靚呀
想問咁多位巴打係咪好深近視?
有冇人冇近視但係都捨得買貴框?
利申: 唔捨得

買左金子kv-34 平光鏡
好撚靚

巴打你會唔會打少個0
淨係鏡片最平都5至6000yen
以金子黎講掌就會平d 28000up
金子就32000up 職人再貴d

巴打你會唔會打少個0

係少左個0
其實最盡45000yen,本身想配yellow plus但係唔太鐘意中金覺得中間條金屬好易爛,eyevan又太初,其他牌子又唔太識

巴打你會唔會打少個0

係少左個0
其實最盡45000yen,本身想配yellow plus但係唔太鐘意中金覺得中間條金屬好易爛,eyevan又太初,其他牌子又唔太識

Eyevan框太幼

巴打你會唔會打少個0

係少左個0

我覺得最簡單可以去金子睇下先
基本上乜款都有

如果方便嘅話 我覺得最好上高登巴打間新黑望下先
有咩唔明可以問 又可以慢慢試

巴打你會唔會打少個0

係少左個0

我覺得最簡單可以去金子睇下先
基本上乜款都有

如果方便嘅話 我覺得最好上高登巴打間新黑望下先
有咩唔明可以問 又可以慢慢試

如果hoya都只係6000yen既話噤無咩問題
反正去開日本配副好好睇睇 btw除左金子﹑yellow plus﹑eyevan﹑ayame,仲有無咩差唔多價位既牌子可以參考下?
同佢講平光眼要點講?
同佢講平光眼要點講?

你講去日本配
無記錯 伊達メガネ / 度なしのレンス 應該都得
東京邊間金子最多款
想問頭大係咪得effector可以選擇
利申: 戴緊但係爛左要配過副,想試masunaga
鏡架2000幾, 鏡片500
不如你返去配rayban啦小朋友

唔係唔得架wo

日本金子2千幾
去明愛學生配鏡片就最平hoya 5xx (好似係)
有冇腳造

想問下呢兩個有無唔同?
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞