第一次配日本手造眼鏡

540 回覆
8 Like 9 Dislike
筆直3000幾
框二千幾的話,鏡片會唔會有d平既 5百蚊左右?
(4百幾近視 50散光)
驚唔識價比人湯

見好多巴打都話新黑唔錯,上目就貴,仲有冇其他邊間好既推介?
情況一樣幫推
紅點
BTW budget 3k難啲 起碼預多5舊
新黑最平啲手造架都2千中(stancey ramars /o my glasses )其他牌基本上唔洗諗
配埋1.6精工鏡我估大約3500倒
上新黑配hoya鏡

仲有好多款得閑上去試下
新黑最平啲手造架都2千中(stancey ramars /o my glasses )其他牌基本上唔洗諗

之前係日本間金子眼鏡見 好多款都係計返港幣2千2~2千5左右 後悔冇買到
香港買金子眼鏡會貴幾多?
1.6 精工鏡會係最平既?

仲有好多款得閑上去試下

thanks 巴打
上新黑配hoya鏡

hoya鏡係大概幾錢?
情況一樣幫推

巴打有冇睇岩邊個牌子
帶緊
上目配
尖沙咀紅點光學
比較平
上新黑配hoya鏡

hoya鏡係大概幾錢?

上次淨鏡千2
去過上目同the warehouse optical配, 後者細心D, 價錢就差不多

之前係日本間金子眼鏡見 好多款都係計返港幣2千2~2千5左右 後悔冇買到

小弟用緊Stancey ramars 都唔錯架日常帶 有幅金子6算北海道買 未捨得用 得閒打開個木盒J下又收返埋
黎緊諗住去東京配,有無巴打推介下邊間抵d?
留名遲d去新黑配
深近視jj留名
新黑幾好,又可以慢慢試,感覺 relax d,價錢都相對公道
新黑好好
揀好耐都無問題
就算唔買都唔會黑面
第一副喺新黑配

我之前睇好似都2千尾
BTW我覺得金仔啲款鏡片位太細戴得唔太舒服
精工鏡唔係特別平但相對個性價比會高少少
因為都配返咁上下價錢既架冇理由配啲平既鏡

香港買金子框預3000頭
配埋鏡 要4000
超出你預算

其實買手造眼鏡,筆直要3千5左右自夠
紅點都唔錯 但就大牌子多yellow plus TVR 比較中價少少既日本架普遍都3k up
之前喺紅點配yellow plus加精工1.67有9折$4400
利申:一年前
上目抵啲
Eyevan 上目3500
後者好似4500
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞