第一次配日本手造眼鏡

540 回覆
8 Like 9 Dislike

上目配
tart

幾錢 日版定美版?

日版啊,比左個9折我,埋單$4626
仲送埋個洗眼鏡機比我

日版好似係celluloid?
上目個blog話戴44先最有味道
Btw, 其實個眼鏡套係咩質地

賽璐珞啊,敲落去「框框聲」
個眼鏡套係好厚嘅紙,紙上面好似有層膠質地咁,唔易爛
佢仲同我講啲大陸人會拎上去炒到5-6千
啲眼鏡好靚呀
想問咁多位巴打係咪好深近視?
有冇人冇近視但係都捨得買貴框?
利申: 唔捨得
啲眼鏡好靚呀

近視100度左右,配平光鏡片黎戴
啲眼鏡好靚呀

左眼300近視270散光
加眼500近視200散光
配Hoya 1.6 vg coating (好似係叫呢個名)千二左右一對
再貴啲嘅鏡片就真係唔捨得住

有副Sophnet X 金子 備長炭
買左但唔岩我面形
有無巴打有興趣
啲眼鏡好靚呀

配Hoya 1.6 vg coating (好似係叫呢個名)千二左右一對

1200 你邊間配?
啲眼鏡好靚呀

1200 你邊間配?

新黑
定係一千呢 唔記得
不過仲有防藍光coating
啲眼鏡好靚呀

1200 你邊間配?

新黑
定係一千呢 唔記得
不過仲有防藍光coating

哦 仲以為普通1.6vg 收你1200
新手想問下關於眼鏡嘅問題
小弟想去W字頭嗰間配眼鏡,諗住買enalloid jose嘅架,左右近視750左右,散光370左右,想問下配咩鏡好(唔洗濾藍光之類嘅功能) 3k5筆直落唔落到樓?

有錯勿屌thx
小弟想去W字頭嗰間配眼鏡,諗住買enalloid jose嘅架,左右近視750左右,散光370左右,想問下配咩鏡好(唔洗濾藍光之類嘅功能) 3k5筆直落唔落到樓?

有錯勿屌thx

冇370散架巴打,25度起跳(325,375)
都得嘅用 用1.6,不過鏡片會好厚好明顯好重
如果你唔介意都ok

5年前配,個數唔鬼記得,好似係375,自膠

有錯勿屌thx

冇370散架巴打,25度起跳(325,375)
都得嘅用 用1.6,不過鏡片會好厚好明顯好重
如果你唔介意都ok

如果配1.67要幾錢
同埋enalloid jose係咪2k頭左右

買左但唔岩我面形
有無巴打有興趣

賣咩價位

有錯勿屌thx

1.67啦 1.6會好厚 應該會凸晒出黎
btw 多謝你個寶庫

有錯勿屌thx

1.67啦 1.6會好厚 應該會凸晒出黎
btw 多謝你個寶庫

去番結衣傾

買左但唔岩我面形
有無巴打有興趣

賣咩價位

有無tg?

買左但唔岩我面形
有無巴打有興趣

賣咩價位

有無tg?

無開到 介唔介意pm個價黎
戴Oakley 好過

買左但唔岩我面形
有無巴打有興趣

賣咩價位

有無tg?

無開到 介唔介意pm個價黎

無得pm呀呢到
原價香港要>2500 而加1800放喇
開左tg可以加我
https://t.me/lihkg_visvim
依視路或者蔡斯鏡啦!
去旺角信和 唔記得邊層 有買金子眼鏡
上次佢有幾幅日本手造眼鏡做特價
我配埋鏡都係一千幾落樓 我近視都深下

千祈唔好去呢到
嗰陣時去配,成日覺得distort咗
同佢講,佢又話無問題
之後去其他鋪頭配,佢話之前嗰副鏡片個focus錯咗
去旺角信和 唔記得邊層 有買金子眼鏡
上次佢有幾幅日本手造眼鏡做特價
我配埋鏡都係一千幾落樓 我近視都深下

千祈唔好去呢到
嗰陣時去配,成日覺得distort咗
同佢講,佢又話無問題
之後去其他鋪頭配,佢話之前嗰副鏡片個focus錯咗

仲有,嗰陣我配嘅唔係貴框
嗰個框冇幾耐會自己散開
嗰時行行下散開,無咗其中一個parts
要貼錢補
搞到嗰陣時要隨身帶住螺絲批
而且佢唔識較耳仔嗰個彎位,成撚日跌落嚟
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞