第一次配日本手造眼鏡

540 回覆
8 Like 9 Dislike
其實手造眼鏡有乜咁特別?

特別貴
你可以話欣賞職人手工又得 話佢啲色澤/款靚啲都得 或者話個戴完個氣質唔同啲都得

利申 自己戴緊3副 真係好撚貴
新黑幾好,又可以慢慢試,感覺 relax d,價錢都相對公道

成日去調眼鏡
warehouse係咪貴d
yellowplus+hoya1.67成五千銀
情況一樣幫推

巴打有冇睇岩邊個牌子

其實我無咩研究
係以前上過新黑睇完
咁啱而家個副眼鏡就嚟打柴就想去配返副

特別貴
你可以話欣賞職人手工又得 話佢啲色澤/款靚啲都得 或者話個戴完個氣質唔同啲都得

特別貴

你買副Ray ban 比較下就知 如果覺得冇分別就唔好買手造
一月係日本配金子 鏡架連1.6雙非球面鏡 齊頭52000
係香港配起碼貴1000港紙
一月係日本配金子 鏡架連1.6雙非球面鏡 齊頭52000yen
係香港配起碼貴1000港紙
白山

特別貴

你買副Ray ban 比較下就知 如果覺得冇分別就唔好買手造

其實我無近視,只係好奇有咩大分別
鏡架2000幾, 鏡片500
不如你返去配rayban啦小朋友
前年年尾係新黑配左 越前國甚六作 連全視線 ,加埋要3000幾
上星期帶個fd 去新黑配machine made(唔記得牌子,但幾靚) 連普通鏡,2000 搞掂
所以樓主如果預算有限,可以諗machine made
間中都上新黑
多數無乜人既時間上去瘋狂試眼鏡
間中都上新黑

仲可以同老細R水吹
新黑啲款好正
不過最平都2千5到
窮撚 最後去左blacksmith買
間中都上新黑

仲可以同老細R水吹

咪又係巴打 佢女朋友好文青
白山

上次去東京屌左副 好平
間中都上新黑

仲可以同老細R水吹

條友認人好鬼叻
有個fd一年前配左邊副佢都記得
當日係無帶上去

仲可以同老細R水吹

條友認人好鬼叻
有個fd一年前配左邊副佢都記得
當日係無帶上去

呢樣真
同埋佢真係好斯文又好人
講講下好想上去配多副
一定去新黑買
入去起馬舒服 行多幾次老細直頭認得 會推介啲岩嘅款 感覺都唔算 hardsell

利申岩岩開始玩 入咗一副only
2000咁上下有冇?
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞