cut左份儲蓄保

572 回覆
468 Like 39 Dislike
細細個開始供唔同玩法 廿鳩幾歲先開始供真係on99
幾多
係呀,儲錢儲到要罰尻我錢呀屌你老母

提早攞出嚟仲要少咗
真係多謝你
如果個儲蓄保係有用既就好既 不過15年就多咗。
多數都係5/10。
之前供甩咗10年儲蓄保($800/月),筆錢都未拎返出黎。
反正佢一路滾,我又有份保包我,無所謂。

我係供醫療儲蓄保(包入院,海外留院,意外,急性病)
知道自己咩事就得。唔需要太介懷
咁不如供0003
8千幾一年都OK
開頭以為你月供8千幾
屌之前番工開戶比佢係咁sell我買份危疾加儲蓄,果陣岩岩出黎做野諗住有份危疾都好,但依家愈諗愈on9,每月供8舊幾,保費10皮分10年供,依家供左兩年,依家拎又咩都無,要回本要第20年,有賺錢已經要50歲
儲蓄正常揀5年
點解會㨂15年
危疾個啲早買早中唔洗供就話攤長黎比姐
你似比人呃 儲蓄供款期愈長 佣金會多啲
保額大唔大先 10皮 你有危疾賠到50萬都唔錯
弱撚智
咁樣就叫儲錢?
依家cut仲on9多次
19歲第一次去開銀行戶口時,比個女經理哄左我月供$5xx,供10年,供左一兩年覺得有d晒氣,不過差3年就供完,算

Btw佢d所謂紅利真係少撚到呢
佢果D一黎就講明得15年
唔好響度講股票 會比啲agent咬
一睇就知恆生
你依家唔覺自己on9
四年後掉左十萬八萬落去,發覺依家斷供剩係拎得番一萬幾千

你仲有十年供

你同女友見工作穩定想買樓或結婚
你諗起呢筆錢,如果可以用,你裝修雜費又鬆動好多

但你唔可以,而且下個供款日又到,果度又幾萬

你拎份回報表出黎,發現供完十五年後,你筆現金價值仲少過供款額,你要放多兩年,但果刻都只係回本未有回報

而到時你已經三十幾歲,可能仔都生埋

你仲發現原來買樓有樣野叫ML account,你果筆供款掉入ML可能仲好

諗諗下,收到SMS提你供款了

你覺唔覺自己ON9?
唔重要,因為你已經走唔甩
只怪樓主傻仔 未供夠10年都一定回5到本 自己又要揀長期儲蓄
全中
睇完你地講想cut左份供左4年total 3萬幾既儲蓄人壽唉
啲保險狗走晒
你咁近期買買點會冇
你話好耐以前 十幾年前就未必有咁多款
依加啲花款多到你都估唔到
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞