cut左份儲蓄保

572 回覆
468 Like 39 Dislike
25年入面你會好需要每個月呢幾百咩
上面有巴打講左d大戶一炮過比同窮撚月供唔同玩法,姐係要窮撚月供不如咪撚買,無理解錯的話
儲蓄定保障單先
寧願買儲蓄醫療 都係on99架啦 但都叫做有事起上黎唔駛成碌鳩咁棟係度
cut得岩 2000 月供高息銀行股仲好
想儲錢又想有需要嗰陣拎嚟用就做定期
雖然回報率好低 但起碼彈性高好多
危疾呢?
俾你地講講下,好似中左招
危疾我供15000一年,廿年斷,保額好似有百幾萬
其實閒錢,月光族可以既
但影響到生活就唔應該
係呀,不過有錢佬從來買保險都唔係買儲蓄保險囉.好似我老細每年都俾十幾萬同佢部勞斯萊斯買保險都唔會俾一豪子買儲蓄保險.要賺錢佢搵IBANK同佢搞得啦駛鬼搵D保險經紀咩.
危疾唔同 愈長愈好
出左事唔洗供
CUT左仲ON9老實講
15年
點解會有咁嘅想法
唔好個連登仔
到你有事,就屌你唔買保險
無事時就話保險無用

危疾唔好亂cut,除非你真係等錢洗
原來有人同我一樣,供25年。
每個月平均1xxx
岩岩出黎做野,因為一個中型既病入左醫院,咁岩阿媽有個朋友做保險,比個呀嬸就推銷左

依家大個睇番,真係智障先簽。
佢地買萬用壽險
買完再貸返d錢出黎做投資
賺息賺人壽賺埋投資回報

不過連登仲停係儲備保險到,儲得多又去唔到旅行
儲得少又屌無用
仲供5號?供都供2 3 66 823
從來都係分散投資 why not both
正正經經唔係打住旗號話同你賺錢個D保險其實無問題的.因為大家清楚個保險本質就係買個安心,萬一出事都有返舊錢補償,因為你出事保險公司其實係會輸錢的.唔同儲蓄保險咁保險公司賺硬你.
有儲蓄成份嘅保險全部係垃圾
保險一定要買冇儲蓄成份
儲蓄保=幫人供樓
每個月少左1000會買唔到月供股
咁窮,仲sell你,佢地都幾仆街
保險狗又賺
咁人地都係一lot過去買。你叫窮撚每個月供1000都死啦。供得嚟貸款可能貸幾蚊俾你⋯咁⋯幾蚊可以做咩野投資⋯⋯

儲蓄保嗰啲⋯每個月供,仲要供十幾年嘅⋯真係唔掂好過掂⋯⋯
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞