日本攝影師不滿港人擅闖北海道農地拍攝 批香港Sony分享相片助長行為

363 回覆
455 Like 23 Dislike
又係以為用錢就可以解決問題既心態
人地仲可能覺得你財大氣粗
個post好明顯有班五毛搞分化
今次事實係個香港人錯
錯就要認 打就要企定
希望下次咪再有人犯喇
根本就唔關錢事,日本人係覺得你唔尊重佢哋
游你老母咩
因為係農地,下面可能種左小麥,d雪係幫小麥或其他植物保暖
歸根究底 都係劉德華累事
香港人心態 顧客永遠是對的
奉旨人地會特別容忍遷就訪客
乘機不斷試探人地嘅底線
出事就以為一句"我係外地人,唔識呢度規矩嘛"就冇問題
有乜問題?
港豬
本身都乞人憎 見到佢話捐錢比無國界醫生仲撚乞人憎

做錯嘢唔係求其搵樣唔關事嘅嘢做補償或者做善事就當填咗數,有得呢種思維嘅人九成九都係冇悔意

好似之前件咩火雞姐比人爆欺凌,唔通又無鳩啦啦捐錢去無國界醫生,做件善事咁就叫找咗數?
只能夠講係缺乏常識
美瑛唔係好大 亦唔係遠離人煙 人跡罕至嘅地方
馬路兩旁好大機會係有用途嘅私/官地
如果唔係都唔使起條路出嚟啦
樓上有人post咗出嚟呢個人係慣犯,其實佢由頭都尾都唔知錯,亦無悔意,只係咁唔好彩俾人捉到,所以先話道歉同捐錢
唔知有乜好嘈

清楚有牌都入咪閪囉 無牌或者啲雪大到睇唔到咪唔閪囉

如果無指示 唔通隨身帶住圖則睇邊到私人土地?

個香港攝影師都已經道左歉 加願意陪贘 人地唔收先捐

仲想點?要人返去舖返平啲雪?

生態災難呢啲咁戇鳩都吹 個地方以前無人去過? 孤島未接觸過外人呀?

唔係話香港人唔閪 閪就緊架喇 但唔好日本人屌下你 就腦都唔用下喇
香港好小呢種荒無O既平地, 唔為意唔留心 其實都可以理解. 咁佢都道歉加願意賠償囉, 佢篇野有咩好笑?
張相真係幾靚
己所不欲勿斯於人
唔知係佢英文唔好定有心寫到咁
so I would like 果段根本係發悔氣咁
"even if you see no fences..." 呢啲字,好似再一次強調自己無錯,錯在人地啲 signage 唔清楚
無知就咪撚衝出嚟柒啦相信中學程度geog都知會有咩影響
"so I would like " 點會係發悔氣.. 頂多係一個轉接用O既PHASE, 關悔氣乜事.

咁無FENCE O既私人地係香港真係比較小見, 佢都無講錯喎。 講真我以前去旅行個時都有諗過係農田間個D小路其實行唔行得, 其實到而家我都唔係好知.
local 日本仔英文咁勁
出得呢篇野都已經同中国人有好大分別
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞