日本攝影師不滿港人擅闖北海道農地拍攝 批香港Sony分享相片助長行為

363 回覆
455 Like 23 Dislike
港豬:沒事兒啦 去旅行求開心嘛 巧小事 沒事兒阿

佢篇聲明
I want to make some points regarding a picture I took earlier in Biei with a girl in the snow, as it comes to my understanding as rural as it seems, the snowland is actually private.

That day was really snowy when I passed by the place, and to my utmost understanding I really didn't see any sign nor warning, all I can see is a large piece of snowland like any other. If I know the land is private, then I wouldn't have entered it.

So I would like to take this opportunity to remind tourists(and me) not to walk into the snowland of Biei, even if you see no fences/signs/as rural as it looks like, it maybe owned by someone.

Pardon me for the confusion caused.
游客 你學好正體中文先啦 撈鬆 我摩囉差中文都好過你啊
啲日本仔on9㗎?
影個相都阿吱阿咗
唔識就睇吓香港電台個小農夫大作物

有d農作物係會喺雪下過冬
種開有機嘢嘅土地連泥土都測試過無問題先比你種
農夫自己落田都要消毒加用鞋套咖
你帶咗外來污染物落塊田佢地多得你唔少
咩破壞生態、有機會帶細菌或病毒 e d直頭係亂咁up
隨便都搵到個理由駁斥:「去布吉遊水 又點計?」

想你明白
私有 同吹大左 係兩回事
鬧人亂入私人地方 係佢錯
但用埋d誇張到核爆既理論去鬧 係你錯
唔可以混埋一齊講 唔係人地錯先 你就可以吹到佢蝴蝶效應 無中生有
為影張人無我有嘅相可以去到幾盡
都有道歉同補救算係咁啦
好過畀人鬧完唔理
利申:對擅闖私人地方影相行為反感
咁其實而家批評既 咪又係睇住一張相去批評人有破壞?
唔好睇住張相 就話寫得明禁止進入先
你同我都唔會知個牌 係咪延伸幾公里 任何地方 只要一入 就見到架喎其實
支那邏輯

佢都冇封住圍住哂

即係入得
你文盲黎?
繼續駁啦
垃圾港豬,賤過支那人,你全家幾時比車撞?
保障自己叫有做過野
廢事怕人獅子開大口
邊有人話佢實有破壞,話佢有機會破壞喎

定你pro到睇到實無破壞到?
佢明知故犯定點?本身唔知,之後嘗試補鑊都叫ok
本身知就屌老母影衰晒
有樣嘢叫面斥不雅
假設我係個公園放個牌 寫私人地方
但全場冇圍欄 然後你係一公里外入去左
即係你仆街你賤?
睇住張相就可以鬧 我真係服左你 唔怪得你班人成日撞車啦支拿豬
不知者無罪

啱㗎,軍營個閘有時都關,快啲行入去,之後話我唔知wor
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞