日本攝影師不滿港人擅闖北海道農地拍攝 批香港Sony分享相片助長行為

363 回覆
455 Like 23 Dislike
你又典型崇日撚?
日狗去外國時又會唔會用人地國家既邏輯? 唔好意思日狗係有語言障礙冇辦法去其他國家
祟日祟到眼都盲
大把居民投訴啦
到底彩虹咩事?
如果講球場
個度公眾地方
北海道農場係私人地方
冇得咁俾喎
彩虹邨又唔見大家咁落力屌
房屋署、管理處唔理
住嗰到班港豬唔出聲
所以日本人被遊客入侵破壞都唔出得聲?
乜撚野logic?
到底彩虹咩事?
如果講球場
個度公眾地方
北海道農場係私人地方
冇得咁比喎
私人地方但又要做官方旅遊景點, 坐哂高地仲要賺錢, 日狗典型行為
而且私人地方私到邊到?彈出彈入都有條線, 依家冇劃線日狗都打人, 咁唔好去日本係咪super?
你啲歪理拍得住支那人
風景係景點代表可以trespassing?
離遠影唔得既?
歐洲用小鎮景色做賣點
唔通又可以俾你入民居?
若果真係寫明唔俾入就抵鬧
你d死日撚仲撚歪
trespass係咁解架咩? 依家得佢話係就係, 延伸到幾遠都係任佢講, 遠到咩都認唔到係佢既地佢都話係佢既你班日撚都buy架. 日狗封左佢然後有人走入去咁就trespass喇, 果個咁既牌唔係key上去都唔知邊到黎
小鎮冇門? 你幾時有見人爬入去影?傻西左呀你?
不過佢肯捐錢同道歉,都唔算最差
不過也有居民指出,對外國人如果說「NO」通常都會離開,日本業餘攝影愛好者反而會為了拍出想要的照片,不理說明甚至不聽勸說。

https://news.ltn.com.tw/news/world/breakingnews/1409124

日本人點樣去唔用人哋邏輯我都想知??
我淨係知全世界最受歡迎嘅遊客就係日本人
同埋你都係返返嚟本位唔使轉移視線,日本人點關你撚事咩,做好自己先啦傻鳩
一個post已經引咗咁多支那港豬入嚟
依個post入邊都幾多支那賤種
呢啲人就最黑人憎
有規矩唔守
比人發現咗
比錢就覺得自己做咗嘢補償自我感覺良好

屌你老母一開始守個規矩好難咩?
一個post完全睇得出唔少連登仔同自己口中所謂嘅支那人冇咩分別

唔係想曬命定點 但我咁啱今年去完呢個地方 第一佢出哂名嘅影相位 大部分都有圍住唔比你入去 亦有英文標示 二嚟就算冇圍住 農場旁邊全部係一條公路嚟 每日都會有剷雪車剷條路出嚟 所以弱智都知邊條係界線啦下嘛?

同埋上面吵話踩入塊田冇所謂 又話人強詞奪理咁 請問你種過菜 你係農夫 你點知對塊田冇影響?企係高地屌人你就最撚叻啦 或者最簡單 塊田係屬於人地嘅 而你亦都可以好明顯知道邊界係邊 係咪咁撚樣都要嗌?

Btw 美瑛呢個地方有好多呢種樹嘅景點 本身有一棵叫哲學之樹 就係太多人踩入塊田 所以比地主斬左 咁樣都話冇影響?同埋踩入去嘅 日本人都會有份 日本人都可以好仆街 但係香港人做錯野就諸多藉口 支那人就屌屌屌 真係好撚核突囉唔該
錯就要認 打就企定
唔理日本定邊度
唔理有咩後果
擅闖私人地方就係唔啱架啦

仲一堆人話咩冬天踩唔死啲草 睇唔到塊牌唔小心行入去幫人地spin
錯就係錯 幼稚園都知啦
我以為個牌係p上去
同波台狗真係唔可以講道理
個度有野圍住有晒牌架
唔識就咪吠啦
巴打有埋相
等樓上班支那邏輯既仆街冇聲出

其實人地有宣傳到叫啲人唔好行冇明顯道路嘅地方,只不過係好多人都冇理到,上面話冇問題/話人地吹大咗/話人地冇完全圍住哂自己塊地嗰啲,其實你地咁樣講同啲蝗有咩分別???
嗰啲人麻煩你地自己上網google吓,人地啲農地係有植物喺雪下面過冬,唔係你見唔到就代表冇
唔接受賠償啊,你去切腹啦。
呃人咩,香港人好高尚嘅,全hk 都係。

一定係某國人
日本仔又係嘅
點解唔請看更
唔管住點會守規矩
香港人見識少
唔知外國d地係大撚到仆街
最邊緣d泥地都係土地範圍
美國d就真係拎埋槍過去問你咩事
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞