日本攝影師不滿港人擅闖北海道農地拍攝 批香港Sony分享相片助長行為

363 回覆
455 Like 23 Dislike
好難睇, 仲要諗住塞錢俾人
香港人可唔可以做好少少自己, 守下人地規矩有咁難咩
索尼罪大滔天,搞到百姓怨聲載道
係lor, 同樣case圍村鄉下佬話私人路地皮唔比人行,連登仔就插到上天花板

而家日本仔咁做就反屌,認真唔明
典型中國佬思維,用自己邏輯擺落人哋國家度,然後講一大堆看似道理其實係廢話嘅嘢,我話唔話唔得就唔得因爲地屬於我嘅,就係咁簡單
兒登仔慣左雙重標準,講到生化災難咁一睇就知派膠,雪水會流動,咩有機無機污染都on撚99,你話踩死作物都話姐,d人一見日本兩字已經對哂號埋位坐
可能做俾人睇多過想道歉
香港人英文唔駛想太多 咩語氣之類
睇中文就得
仲要覺得好威上報講出嚟
冇人覺得張相啲flare好核突咩?
DBS
為了拍攝這張北海道美瑛町的相片,Dominic處心積慮。除了連續四天到訪,找尋最佳拍攝位置和角度,還甘冒被驅趕之險「屈蛇」。話說美瑛町雪地很多都屬於私人地方,所有遊客都不能進入。Dominic希望拍一張晨曦初現而又只有女朋友一人的照片,即使之後被農場主人知道,隨便打發一下也要拍到這場氣氛和景致俱佳的一人照片,令他感到不枉此行。(地點:約旦佩特拉、時間﹕2019年2月15日、相機﹕Canon EOS 6D、焦距﹕15mm、快門﹕19.999999s、光圈﹕f/4、ISO﹕1600)(受訪者提供)
地點:北海道美瑛町
彩虹邨又唔見大家咁落力屌
你係支那人?
唔係日本就無人理
支那狗未理解權利與責任
彩虹咩事?
隔離post有講2016衰過一獲攪到要斬樹啦
房屋署、管理處唔理
住嗰到班港豬唔出聲
所以日本人被遊客入侵破壞都唔出得聲?
乜撚野logic?
key上去?
係崇日撚面前特別雙登, 總之日狗講咩都係岩, 咩都係港人錯
不如直頭話坐飛機降落所有日狗機場都係入侵破壞啦, 反正都唔駛講證據
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞