日本攝影師不滿港人擅闖北海道農地拍攝 批香港Sony分享相片助長行為

363 回覆
455 Like 23 Dislike
大家都係中國人
https://youtu.be/WfkmXAwXeGA
比你快左2分鐘
負皮我有份畀嘅,知唔知支那點解點黎?支那本身係古印度對中國嘅稱呼,根本就無貶義,係中國人玻璃心,畀人叫多幾下就覺得人侮辱佢,中國自己唔咁睇,根本就無人侮辱緊中國,正一面就人地畀,架就自己丟
其實香港攝影人不嬲冇品 以為自己影相大哂 又阻街 幫人影相又貴 是旦搵日韓攝影師仲好
好似白蘿蔔呢啲係冬天生長 人地用雪冚住係保溫廢事比風吹凍 屌辛苦左半個冬天比啲撚樣踩啲作物又整亂個雪地 唔打鑊佢都算好彩...

張圖冇可能係假
根本有部分香港人同班支那人一樣 支那文化水平低 出國失禮係正常不過 但係受過高等教育既部分香港人自視過高又自私 以為俾嗰少少錢玩同食就做乜都得 唔洗尊重人 影衰哂
佢唔係話唔好食
佢係話*無係香港日本咁好食*
咁你黎到歐洲你唔去食西餐
黎彈人地日本野想點

再講間野係真係好好食
可能我太耐無食正宗日本野分唔到啦

係咪嗰條女
可能真係佢鳩吹 但佢應該都係想保護番自己姐 一陣真係變成人山人海咁佢塊田就真係唔洗要

好似大澳居民一樣有同樣問題 只係無香港人肯幫自己人出聲
香港人=支那人
其實喺度支那支那幾十版做乜春
呢個人土生土長,讀DBS㗎訪問有講
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞