日本攝影師不滿港人擅闖北海道農地拍攝 批香港Sony分享相片助長行為

363 回覆
455 Like 23 Dislike
咁係你自己批評人嘅時候冇做好功課 人哋都出咗聲明講埋點解唔可以踩落去會點樣影響到地方

係你自己傻鳩未做好功課又唔清楚咪以為人哋屈鳩佢

幾時都話無知真係好可怕
邊忽證明到私有農地?
之前 即係唔係e位?
之前有香港人去台灣偷貓 所以你同我去親台灣都係去偷貓?
之前有香港人去台灣殺人 所以你同我去親台灣都係去殺人?
冇屈?神邏輯 所以你咪支拿人
有d擺明係假膠
你條支那仔講緊乜柒野?又關屈多幾條罪咩事不如你收皮死返出去啦支那垃圾,全家幾時比車撞呀?
屌,無氣,on9...

我係想講破壞農作物唔係屈,係有可能發生

你舉個例子錯到仆街,偷貓係你主動同有能力控制到,但你踩完入去啲農作物死唔死係你控制唔到喎
咪係
咁都覺得無問題
成日話唔知 所以無事
支拿到
生為支畜,已經係垃圾
講道德批判嘅,同五毛有乜分別
真係屌你,人地美瑛觀光協會都出tweet話雪地下有小麥田,你條友就當睇唔到。
使唔使等雪溶埋堀出嚟prove畀你睇呀。有時用下common sense,你種野塊田畀人係咁呆仲點種野呀。

踩入人哋塊田,仲話人屈你多幾條罪,我係你就收聲啦。去過Ken and Mary杉既咁本就知個度好多private land同小麥田。周圍都好多警告牌。
遊客,開心未?
洗唔洗比你睇身份証 ?
( Show Blocked User - 我可以忘記你 )

真係無氣,可能真係支那人嚟,無啲邏輯同常識...
Please follow the rules
好撚簡單 政府評估左邊啲地方可以游水 邊度設為游泳區唔會影響到生態咪俾人游

咁而家個私有者就評估左腳踩落去會影響到佢生態係咪唔出俾你入去

你估人哋冇諗過先至同你講咩 戇鳩 你自己就睇兩句就以為好輕鬆 又唔知人哋喺後邊做咗幾多評估
原來你睇所有新聞之前都會做功課?
上面所有人批評既時候都有google search睇歷史?
btw「人哋都出咗聲明講埋點解唔可以踩落去會點樣影響到地方」
你唔好講咁多先 去布吉游水 係咪會影響到地方
咁其實你都係一個仆街黎 用e個邏輯去睇 你直頭憬死支拿 係咪咁?
佢係果 d
覺得人地放大件事
自己做錯 其實好小事
香港回歸中國真係啱晒,大家都係賤種
你講啲嘢戇鳩到我一路睇一路打冷震
鳩up 完一大堆仲要講乜撚嘢想你明白
想你老母 扮撚哂大義凜然

人唔笑狗都吠
五毛狗先玩道德批鬥
去死啦支畜
所以你咪成日炒車 然後嘻嘻哈走左去
有一件真心賤種
另外應該係假膠
Sor鳩ry 我只係想表達既係你個柒頭批評完 人哋俾返證據反駁返你你就應該拿拿潛水算鳩數
( Show Blocked User - 我可以忘記你 )
道德批判既你 點會有常識有邏輯?
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞