日本攝影師不滿港人擅闖北海道農地拍攝 批香港Sony分享相片助長行為

363 回覆
455 Like 23 Dislike
因為事實上係私人地方
正如香港有啲地方係私人地方,你唔應該入,無人阻你唔代表你入得,你入去比人屌比人告你,你唔可以用因為無圍牆無人阻我唔知作藉口,明未?
架仔應該係全力屌sony

直頭民族敗類

同班生番講有咩用
香港人自私出曬名,呢家日本好多鋪頭要訂位都唔比香港人訂,做港豬生意慘過做雞
幾撚多歲呀柒頭 講啲垃圾以為自己有道理
比影相呀!但一早已經話唔比人行入去影架啦
要影就係路邊影
屌你中學未畢業無智慧get唔到就咪衝出來柒啦
破壞咪破壞囉
生咩態呀...火箭兵團咩

一句私有土地就夠啦,講咩旅遊資源,自然生態
真心影得好靚
可惜係僦無品的支那港狗影
香港旅客通常兩個極端
一係好有禮貌 好識體諒人 好識規矩
一係就西到仆街 要盡著數 無就投訴 詐傻扮懵
一國兩制,同一質素
呢個 post 完啦好嘛

D 留言真係野蠻到極致
唔好沖出黎柒啦
梗啦咁撚多支那狗
好多唔知假膠定真係賤種 斷到正都仲要死兜
無論係咩國藉,去旅行尊重當地文化、守規矩係基本,唔好理會唔會破壞生態,人地有牌寫明不准進入就係唔准入。空地以為冇所謂所以入咗、唔知個牌去到邊個範圍所以入咗⋯⋯一係就弱智一係就藉口
有啲香港人就係有咁嘅不良心態
乜都要同自己經驗比較一番
嘢食唔啱自己口味就話難食
有次我喺多倫多某市集坐低食嘢
隔離檯一對男女講廣東話
條友買咗件葡撻食 一路食一路批評話係佢呢世人食過最難食嘅葡撻
大佬你知唔知葡式葡撻同你食慣嘅澳門葡撻有分別
呢邊幾多葡國移民 佢地會唔識整?
依D 7頭渣撚住部相機當自己大撚晒
食屎啦屌你

應該叫農地業主搞大報警, 告佢"非法侵入罪"

等條垃圾撚樣依世都入唔到日本
屌你老母5毛踩港撚
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞