[Switch/3DS集中討論] 仲有1個月 (6)

1001 回覆
7 Like 0 Dislike
而家先買3ds會唔會好on9

有幾多game想玩先

都係玩下mario

見手機課金game唔岩玩,悶悶地所以有依個諗頭

見到而家又話有無卡破解

屌你乞衣咩
買隻mario 閒閒地都玩到40-50個鍾
仲要係高質素高成本
幾百蚊咪撚咁肉酸啦

依家二手大把破解機
琴日幾經辛苦先入到部冇破解又新淨嘅
btw 冇錢唔好學人打機,玩返手機game算啦你

d人唔撚知原來game係要畀錢
啱啱先喺街見到個廢中好撚自豪話畀人知點樣用android玩nds rom

你唔俾佢有餅正版帶自己 dump 個 rom 出嚟玩
又唔駛俾班炒家撚狗
又要平少少
又唔駛硬食game

係香港買部遊戲機先咁折墮

仲要坐響屋企un un腳等收機
又唔駛俾班炒家撚狗
又要平少少
又唔駛硬食game

呢樣重點
周圍搵餐死都唔知有冇機
有都炒到貴一貴

以後日本訂機算
又唔駛俾班炒家撚狗
又要平少少
又唔駛硬食game

呢樣重點
周圍搵餐死都唔知有冇機
有都炒到貴一貴

以後日本訂機算

依個年代上網買日本嘢真係好方便
日森好多嘢可以直送,就算唔送都可以用轉運
仲有樂天等等其他選擇

本地舖真係清死貨嗰啲先買得過
又唔駛俾班炒家撚狗
又要平少少
又唔駛硬食game

呢樣重點
周圍搵餐死都唔知有冇機
有都炒到貴一貴

以後日本訂機算

佢夠彊咪炒埋周邊同game
又唔駛俾班炒家撚狗
又要平少少
又唔駛硬食game

呢樣重點
周圍搵餐死都唔知有冇機
有都炒到貴一貴

以後日本訂機算

佢夠彊咪炒埋周邊同game

飛去日本買周邊
買邊隻 Switch 袋好?
imazing隻type c尿袋 差唔差到switch

好似話叉到macbook就叉得掂switch
又唔駛俾班炒家撚狗
又要平少少
又唔駛硬食game

之前我屌啲鋪頭撚狗
有啲巴打仲係到話乜野人地都要賺
好阿Q精神

港任根本就無規定鋪頭食骨咁賣機

差到唔代表差得好
我果隻好似要六個鐘
但見支援USB pd既只需兩個零鐘

除左大陸野仲有冇其他例子

差到唔代表差得好
我果隻好似要六個鐘

我搵唔到
有見外國人講有啲比notebook用既好似dell都有出但唔係手機尿袋咁既size

前面巴打講左switch唔係高通cpu
而家市面最多既typec裝置係用qc3.0制式
所以唔關事
Macbook用usb c頭開始先多人留意USB pd

Usb以前標準2.0係5v0.5a
3.0係5v1a
到而家pd係variable voltage +maximum 5a

我買sonytypec係USB pd同usb3.0中間果個標準
5v3a

USB 3.0 (USB 3.1gen1) 係 900mA
就咁 USB Type C 最高 3A
USB PD 唔係 "Variable" voltage 而係有幾個定咗嘅 level: 5V/9V/15V/20V, max 5A 但係要條線 support 到先得
但係之前仲有 USB BC 出到 1.5A

qc 唔好提,之後出嘅 Android 機如無意外應該唔會再有 qc

差到唔代表差得好
我果隻好似要六個鐘

我搵唔到
有見外國人講有啲比notebook用既好似dell都有出但唔係手機尿袋咁既size

所以唔關事

3.0係5v1a
到而家pd係variable voltage +maximum 5a

我買sonytypec係USB pd同usb3.0中間果個標準
5v3a

漏左5v3a都係usb pd不過舊一個version
所以我揀左佢
不過見google到香討既人傾maxbook都係買 xpower

USB Type C 嘅 5V 3A 唔使 PD
咁我都入番舊SONY先

差到唔代表差得好
我果隻好似要六個鐘

我搵唔到

所以唔關事

3.0係5v1a

5v3a

所以我揀左佢
不過見google到香討既人傾maxbook都係買 xpower

我搵到5V3A係USB-IF定既type c標準

可能我理解錯
啲外國人話5v3a佢係舊版本pd
因為得最新版USB pd先要開始有認證同要晶片同步

Type C 本身就 support 5V 3A

差到唔代表差得好
我果隻好似要六個鐘

我搵唔到

所以唔關事

3.0係5v1a

5v3a

所以我揀左佢

我搵到5V3A係USB-IF定既type c標準

可能我理解錯
啲外國人話5v3a佢係舊版本pd
因為得最新版USB pd先要開始有認證同要晶片同步

Type C 本身就 support 5V 3A

有舊版本1.5A

所以我先買佢
我諗就算switch真係行USB pd 都差到
係差唔快姐

Type C without PD 嘅 1.5A 同 3A 係同時出嘅,唔存在係咪舊版嘅分別
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞