iOS 12.0-12.1.2 Jailbreak!!!

936 回覆
34 Like 29 Dislike
等埋Substrate update就有得jailbreak
因為Substrate唔係open-source,所以要等Saurik搞
係,但係12降唔到落11(好似係
IPhone 6S-5S 可以
XR 12.0.1 仲等緊
unc0ver 出咗 version 3.0.0 b49了
如果你想用FutureRestore去升/降unsigned firmware,你要set boot nonce,而iOS 12就需要用到Unc0ver
利申:我未試過喺>12.1.2測試用唔用到Unc0ver,所以我只可以肯定A11 device; >11.x; <12.1.2; 有blobs,可以用FR喺上述嘅range到自由升降
上面有巴打話舊device可以由12降返落11,詳情請Google,因為我無舊device喺手
依家A12差Cydia Substrate好期待
唔小心升咗12. 2

唯有等新jb
集思廣益

iOS11 Substrate 依賴
Payme
用JailProtect再係spoof iOS version轉做11.4.1
八達通 / 拍住賞 Tap&Go / Wallet HK (TNG)
用Liberty Lite
未解決
HKTVmall / HSBC HK / Citibank HK

iOS11 Substitute 依賴
HSBC / Payme
用NoSubstitute (Electra) + hsbc bypass
未知 / 未試
x

iOS12 Substrate 依賴
Payme / HSBC HK / HKTVmall / 八達通
用Liberty Lite Beta
未知 / 未試
Citibank HK / 拍住賞 Tap&Go / Wallet HK (TNG) / Uber / Uber eats
因為得返最新版12.2,就算用futurerestore降到版但都用唔到faceid
futurerestore原理似用最新版文件偽裝,再令你成功降版,但有部份文件格式唔同,所以令到faceid會唔成功
2019/3/27:iOS 12.2 SEP 會導致 Face ID 機種不兼容,造成降回會無法正常啟用。
https://mrmad.com.tw/prometheus-ios1131-for-windows-mac
之前12.1.4未關都仲可以降版+成功faceid

btw ios12.2 set唔到g值,有shsh2都無用
有排等
12.1.3-12.1.4 好似都就快有jb
https://www.youtube.com/watch?v=mPGs_Q_gV4E
有無巴打ios12識整返以前舊版個5 signal dot(ios 7?),我跟返以前教學雖然work,但會令到所有on/off開關制錯位
A7用唔到49
諗住執下d插件off tweak
黑moon 跟住JB唔返
beta49
有無巴打unc0ver b48正正常常但升完b49會出現
部機一排無用(幾個鐘/訓醒)
會開唔到任何app咁濟 會卡開app畫面之後彈app
用唔到keyboard(可能淨係第三方)
用ldrestart/safemode/restart 都係咁
一定要直接關機斷電再開機先得返
有留意pwn20nwd就知
短期內都唔會有A12 JAILBREAK
因為A12複雜好多,要好多時間整
然而地球唯一識整個人,就係未得閒整
我就係裝左49彈tweak
之後迫住強制開機
但已經J唔返
點入app load到2就卡住之後黑moon
係升咗b49有啲app會彈 e.g Subway
但我用kaiboard冇事
我係所有app都卡畫面都彈咁濟(chrome,lihkg,漫畫人etc)
我就係kaiboard唔得(淨係show灰色半透等loading)
我試下刪System Memory Reset Fix (fix overnight個freeze bug)再report返
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞