iOS 12.0-12.1.2 Jailbreak!!!

936 回覆
34 Like 29 Dislike
我諗如果你係需要用banking app 的話, 好似我咁, 我會等rootlessJB , 又或者等Liberty Lite 個tweak 係ready.

你要用呢d app 的話, 唔好JB 住. 個JB 出左1日, 仲係beta 階段黎架咋.
唯有解除越獄先啦
你知唔知JB 用途係做咩?
咁你應該知道

1. JB 唔係用黎玩番版

2. JB 左你所有app 仍然係sandbox 左, 即係話你app 1 仍然係睇唔到app 2 既野. 即係話 你係 app store 裝既app 仍然係同樣既security level.

3. 你裝既tweak 係有root access, 即係話你揀選乜野tweak 黎裝, 係決定你部機是否安全. 所以係應該係official 既repo 黎裝app, 俾錢買tweak.
去番official 既repo 黎裝tweak. 重點係睇reddit 個 jailbreak subreddit. 個度全部都係d developer 交流既地方. 出名個d tweak 基本上已經俾其他developer 驗晒屍
App Store 上面既app都唔一定安全啦
JB左正常係會比官方更快修復重大BUG (好似係)
呢個世界係無absolute 安全. Payme 係匯豐寫之前都有漏洞. 你係只可以跟據既定既procedure 同architecture 黎推算佢有幾可信.

而跟據現時現有既制度, 就係developer 之間會望下其他既tweak 有無問題. 因為developer 自己本身都會用其他作者寫既tweak. 但係你偏離左majority 用既野, 或者唔係用正常途徑黎download tweak, 咁就非常高危
A12幾時有
而家仲修正緊其他bug
我都等緊block柒晒youtube d廣告
恆生app用唔用到?
因為目前都仲係叫Beta,我諗去到個developer滿意就會出正式版
恆生我用Liberty Lite過到
有無巴打share 右上電池轉數字既插件
Bazzi
當時仲要排隊去銀行入數,好笨實。
我諗我都算係第一代jailbreak白老鼠,是關第一代iphone係唔可以係香港打電話,必須要解simlock,而我想講個過程係相當複雜(比起依家淨係按個制),所以時至今日有人問jailbreak嚟做乜,只能一笑置之,我夠膽講冇呢班developer做jailbreak,冇今日ios。

仲有一樣野唔知大家知唔知,就係whatsapp本身係一個jailbreak app,直至有app store,先至上架。
當年仲要喺張sik加多張野
Flex 3 入面有用到嘅 Youtube ad block tweak
咁其實adblock 黎講同裝老番有咩分別, 都係搵途徑唔比錢去用content provider 既resources

你係唔想見到廣告既話好多app 可以比錢 ad free

即使係website level 抗拒唔到既ad, 都係website owner 要黎sustain business 既收入來源

利伸:之前都會jb 同比錢係cydia 買tweaks e.g. Auxo etc
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞