iOS 12.0-12.1.2 Jailbreak!!!

936 回覆
34 Like 29 Dislike
更新左最新版, 但冇開定點降雨預報
應該無乜人玩beta版,有save 12.2的話等新jb好過
thx
想問下邊一個網可以睇到 jb support 到邊個 version
google search 好假網
想問下IOS9 JB 點樣上IOS 12JB

我有IOS 12.0 shsh2
我睇台佬寫用FutureRestore 睇到一頭煙
touch id就:裝vm>裝win7>download 12.0 同最新版ipsw>futurerestore
就係睇唔明

其中有part 要拎sep-firmware.XXX.RELEASE.im4p
但係IOS12.3 入面有好多"sep-firmware.XXX.RELEASE.im4p"
你iphone 幾?佢有條list 對返咩機對咩xxx 㗎喎
ipad air2

ok thx
更新紀錄
此篇教學狀態:有效

2019/5/1:iPhone 8/8 Plus 以上設備請勿使用,避免會導致不斷重開機。
另外注意目前國外不少用戶在使用 Futurerestore 後,不少款設備經過14天後,就會開始出現解鎖後就馬上自動重新啟動情況,或是無法解鎖,此問題最大原因是出自於12.1.x與12.2 sep不兼容,建議此問題尚未解決之前請勿使用 Futurerestore。不過有用戶是嘗試透過iCloud 遠端清除所有設備資料,或是解鎖密碼關閉來閃避這個問題。
2019/3/27:iOS 12.2 SEP 會導致 Face ID 機種不兼容,造成降回會無法正常啟用。

---
我估cpu under(或?)iphone8應該唔會影響
我望過下
1)我唔係A12
2)我唔係IPHONE 8
3)我得12.0 SHSH2

所以應該唔關我事
成功咗未?
唔得,佢要我固定G值,我固唔到
依家上左12.3

https://mrmad.com.tw/noncesetter-for-ios12-a7a8

依個APP 會LOAD 到彈APP
你要down 一個for ios9 固定g 值先啱?
呢個for ios 12 ,格式都唔同哂
上左12
固定g 值同半jb 無分別,你上左ios12.3當然固定g 值fail(個bug under12.2或以下)

btw 12.1.3~12.2 jb 就出
咁算,等ipadOS先jb
ios12.2終於來了
係咪未有A12住?
yes
仲有
2019/5/1:iPhone 8/8 Plus 以上設備請勿使用,避免會導致不斷重開機。
另外注意目前國外不少用戶在使用 Futurerestore 後,不少款設備經過14天後,就會開始出現解鎖後就馬上自動重新啟動情況,或是無法解鎖,此問題最大原因是出自於12.1.x與12.2 sep不兼容,建議此問題尚未解決之前請勿使用 Futurerestore。不過有用戶是嘗試透過iCloud 遠端清除所有設備資料,或是解鎖密碼關閉來閃避這個問題。

(唔知包唔包埋iphone8/8plus)
睇外國網又有人講所有機種都係一樣14天bug
個人推薦Unc0ver,因為Substrate穩定啲
但係如果你用緊A12(X) device目前就只可以用Chimera
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞