[2月硬仗連連] 巴塞隆拿球迷討論區 (176)

1001 回覆
4 Like 0 Dislike

Why not both
我地有最強説客
丹狗已潛入敵方勢力

買到就好

巴狗everywhere
買人 so easy
UTT 西甲常勝

真心堅勁
絕對係未來世界級中堅
咁後生技術已經好成熟
當然仲有好大進步空間
唔好比巴塞玩死

只要跟返傳統 一個主守 一個提場聯防就應該無事
UTT 肯肯定喺未來後防拼圖base
中場等Alena上位同Samper返黎

同埋我覺得Denis 係得嘅
Rafinha就真係無乜特點

細佬真青訓熟體系
同埋真係唔差喎

有得二揀一應該冇人會唔揀大佬 大佬高細佬至少一班喎

Not Agger

大佬當年係因為踢法花巧TITO先重用法比貪佢同球霸佢地同屆易夾
加上TITO要追100分
唔想有任何差錯咪大部份時間用果11個
大佬想要多D上陣咪跟哥狗去拜仁

細佬而家同屁馬fd底 兩個巴西人拍住上幾好呀

Not Agger

大佬當年係因為踢法花巧TITO先重用法比貪佢同球霸佢地同屆易夾

細佬執雞方面好似好過其他人

細佬真青訓熟體系
同埋真係唔差喎

而家細佬>d so啦 alena後生再過幾年接班 or再搶正選都得 同埋dso似翼多d Samper就快d翻黎夾下開始接班

Not Agger

仲有佢肯試下遠射後上 而家冇乜中場會做

有尼馬撐腰喺唔同啲
要AG DSO 踢到水準就應該解放巴塞打法
未買之前踢到曉飛喺因為個時可以隨時表現自己能力
嚟到巴塞唔好話唔熟體系 就算熟都未必夾到前線啲自動波走位啦,打嚟打去都喺靠87一代

Eg. 之前美斯無得出 尼馬彈得起喺因為佢可以/需要盡自己最大能力去踢

講白啲喺由拉傑迪開始 已經不斷哂緊球員嘅能力
嚟到巴塞唔好話唔熟體系 就算熟都未必夾到前線啲自動波走位啦,打嚟打去都喺靠87一代

Eg. 之前美斯無得出 尼馬彈得起喺因為佢可以/需要盡自己最大能力去踢

個個變晒體系球員
無晒自己風格

找到了!拉傑迪就是問題根源!

Ching 是咪有啲咩誤會

AG 算比較多遠射

覺得拉仔冇俾人晒到 反而佢轉完打得好好 只係安蛇要保守要佢越打越後 同埋太沉迷工兵
不過巴塞要解放踢法就會變左個本質 點解要執著打法係因為青訓由細到大都咁打 之上黎就易夾 冇左呢個體系就唔再係巴塞 只係一隊普通嘅強隊 唔再係more than a club

Ching 是咪有啲咩誤會

問題根源係垃圾安
巴塞係體系為主 球員為次 就算換左邊個領隊都唔會變 就算你班高層領隊想改 都過唔到加泰班人個關啦
強如伊巴享利韋拿馬斯 黎到都要夾個體系而轉位同打法
睇你地,又仆住j買球星
就算下年唔係安蛇教
都只會係靠MSN食老本
中場靠小白同影帝
唔會有咩大改變

要玩青訓體系
睇怕要等到碧基做主席
沙維做教練
唔係搞青訓出身既
理得你地班幼齒有冇得出喇
睇你地,又仆住j買球星

根本好多球迷同高層一樣 淨係望住球星打飛機唔理青訓 之前個個j普巴華拉提都冇人講samper alena j戴巴拿個陣冇人講我地有哈利 走左就黎屌高層做乜賣
就算下年唔係安蛇教
都只會係靠MSN食老本
中場靠小白同影帝
唔會有咩大改變

要玩青訓體系
睇怕要等到碧基做主席
沙維做教練
唔係搞青訓出身既
理得你地班幼齒有冇得出喇

佢地唔會明白青訓同體系嘅重要性 係比眼前成績更重要
事實上一定要比青訓上位
唔係青訓好難明白巴塞哲學
買人要買
好似拉仔咁黎做輔助位
幫主力帶起對波
事實上一定要比青訓上位
唔係青訓好難明白巴塞哲學
買人要買
好似拉仔咁黎做輔助位
幫主力帶起對波

呢個真 而唔係買人翻黎做重心
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞