[威士忌14] 一年一度香港威士忌節又黎啦

684 回覆
34 Like 5 Dislike
買過gin,duty free啲貨,問賣家攞單
但係威士忌白蘭地特別多假酒
都係舖頭買穩陣啲
點解唔係新手機相
仲係咁濛
個時未換

換左就咁

有冇人飲過呢兩支?

另外想問如果第一次飲多納,咩年份會容易入手?
飲多納啦 而家18 21最常見
CS果支無飲

就咁13果隻 好撚難飲
睇下邊個屋企人煲完中藥 奶下個煲底就差唔多味

老納就18 21比較推薦
我飲過又覺得冇你地講咁差
啲味好似熱香餅啲糖漿
台灣d死貨靠你幫手清了
自問頂唔撚順
你係飲過普通13定原酒?
glenlivet 13 唔係cs果支
台灣限定glenlivet 13 我真係麻麻

不會買
尋晚行經君酌 已執

【美國公佈「惡名網上市場」名單】
【淘寶、拼多多、Carousell上榜】

美國貿易代表署,把多個購物網站列入「惡名網上市場」(Notorious Markets) 名單,包括「淘寶網」及「拼多多」。

報告指,大量賣家在淘寶網售賣假貨,雖然阿里巴巴集團多次採取行動打擊,但不少小商戶反映情況沒有改善。

同樣上榜的還有港人熟悉的 Carousell.com

報告指,活躍於東南亞市場的 Carousell.com 售賣假貨的比率偏高,名牌貨品假貨比率最高可達 80% ,而處理商標擁有人的申訴效率太低。

https://www.facebook.com/watch/?v=326577721382601
好耐冇去cq

冇乜人 可能開過個新POST
小弟想入一支Single Bourbon飲
試過OB: Balvenie 12 Single Barrel,
IB: Liquorfang Benrinnes 18

唔知各位仲有冇咩Single Bourbon 推介
你意思係指bourbon cask 但single cask?

你鐘意支酒邊方面先
因為一個bourbon cask 味道方面可以差好遠
Yes Bourbon Single Cask..
想搵啲蜂蜜香同creamy啲嘅選擇
可以試下clynelish或者linkwood既bourbon cask
Thanks 巴打!!
instead of買左先

我覺得去bar飲下先會好d 始終ib千變萬化

桶一樣味道方面可以差好遠
其實都有飲過幾款, 但係某啲好飲嘅IB係出面都好難搵 e.g. 信濃屋支Tomatin 2005

Clynelish嘅IB有冇邊幾間bottler可以一試? 係咪Cadenhead's多數都冇乜伏?
想問下大家邊度買開威
想買支old no 7
荃灣楊屋道果邊有間價錢都幾相宜
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞