[威士忌14] 一年一度香港威士忌節又黎啦

684 回覆
34 Like 5 Dislike
請睇頁頭 2舊水樓下其實唔洗買
仲有幾日到whisky festival
我想問賣飛網話320 賣曬,咁係咪淨係可以walk in?
應該有 到時落去啦
thz
想問有冇巴打知香港邊到可以買到glen grant 18個枝得獎酒
純粹想送禮用 自己完全唔識 係送俾老人家
希望budget 4000以下
因為我有見到上網送香港好似1500左右 加稅都係3000
邊支得獎
ob 18 應該唔洗咁既價
https://www.leboninternational.com/pages/chillknowledge-purest-scotland-whisky-glen-grant
18年個枝 因爲我都唔知價
但外國網買至少都千二三到 加埋重稅
買左whisky festival早鳥飛聽日去
但畀個fd放我飛機
有冇巴打仲有興趣去?
用返早鳥個價就得
依d獎 0參考性
其實最大問題係我唔好酒
呢d心意野信下呢d咋
12xx 1L喎 上環
因為獎依d野 冇邊間廠唔係獲獎無數 心意野 送既人又飲威而唔算識的話
clynelish 14 最穩陣
鴻源? 巴打可唔可以講大概位置
我見君酌個間好似特價
去研究下先
Thanks 巴打
tg: hongdonald
唔好意思巴打們
原本聽日去威士忌節
好想去...
但老婆咁啱就生得
老婆同Whiskey...梗係老婆啦
我本身買咗兩張
我個朋友照去,你去門口搵佢就ok
仲買埋1300-1400個Chivas class
有興趣$500打包
(原本320+300)
tg: Phil_Coulson
之前試咗支kavalan soloist vinho, cask strength 嚟,幾甜幾好喝。
居然係甜 我買左支都未飲
係咪就係呢支野搞到Kavalan出哂名 貴左成倍
Vinho 飲過LMdW 揀嗰枝,印象非常好
新手留名

BTW樓主巴打 同個FD上個月去左轉GINGER試下個Beginner Set 但老闆話冇曬8-12年既存貨 但仲可以試3杯其他靚少少既whiskey (大約$300/Set) 跟你口味喜好推介比你 又會講好多background比你聽 超好人
可能比其他想去既人留意番
Whisky Festival早鳥$260一張,臨時有事
tg: jm9999999
沒得walk in
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞