Running Man 討論區 (12)

1001 回覆
11 Like 4 Dislike
個 post 有聲
鐘國好慘,成日為咗比嘉賓易玩啲專登比人out,冇得參與遊戲
佢口才不嬲唔好
基本上佢比人懷疑親都係依幾句
haha 大神 鐘國依3個做spy先勁
佢地太有經驗,其實王鼻做spy做返平時派膠反而仲難估,但佢次次做spy都好嚴肅,做唔返啲派膠野先俾人捉到
我本身都唔太鍾意世贊 近排都開始唔抗拒
睇下綜藝搞到憎一個人 搞到鬧黎鬧去同激氣
真係唔知乜事
世贊係已經睇慣左 , 不過角色定位依然好模糊
其實睇真d佢個人好gentle
有時淋完水 懲罰完都係佢衝去拎毛巾先
不過呢d細微位唔係個個會留意到
世贊進步左 有時玩game都幾勁
係咪得我仲未明 點解男嘉賓要打比智孝,智孝電話又真係響,跟住又問智孝係邊,最誇張係佢地係圖書館見面無啦啦同時反方向走佬

係咪睇緊第二套戲 真係睇完好多個問號 跟劇本都唔駛咁掛 特登要智孝做啲平時根本唔會做既野 拖第一次見嘉賓既手 又餵野食(昭旻任務)又幫佢講說話
智孝邊有咁假
希望冇下次
少左鏡頭 少左on9野 好左好多啦
劉在錫為大火災民捐5000萬!網民狂酸太少:是在開玩笑嗎

南韓江原道大火上升為國家級警報,許多藝人也為災民慷慨捐款,其中經常樂善好施的「
國民MC」劉在錫也捐款5000萬韓幣(約135萬台幣),然而卻引發部分酸民批評,「年收
幾億的人才捐5000萬太少了吧」。

江原道的山火燎原8天,造成將近500戶房屋毀損、800多災民彷彿大逃難,慘不忍睹。許
多藝人也主動捐款,包含宋仲基、李炳憲夫婦、PSY、IU、韓孝周、姜素拉、金宇彬、丁
海寅、光熙、尹世雅、朴娜萊、韓惠珍等,從演員到歌手、綜藝咖、模特兒都動員起來。

據南韓媒體《News1》報導,劉在錫也透過「希望之橋災害救護協會」捐款韓幣5000萬元
,捐出的款項將會運用在災民救急用品、災後重建等。雖然不少網友留言對劉在錫的善行
感到窩心,但也有鍵盤魔人對金額不滿意。

部分網友留言寫下:「老實說以劉在錫(賺錢)的程度,還以為應該要捐個1~2億,有點
失望...」、「5000萬?你應該要捐10億吧」、「你最少要捐個2億吧,5000萬?是在開玩
笑嗎?」、「捐錢是很好啦,但是秀智、李炳憲、李珉廷、車仁杓、辛愛羅、IU都捐了1
億,這...水準不是應該要相當嗎...不要捐了錢還留下壞印象啊。」

其實捐錢額度不應該成為評價愛心的等級,劉在錫一直以來都有默默捐錢行善的美德,去
年3月有向支援未婚媽媽的團體捐獻5000萬元,去年6月也捐了3億8千萬韓幣煤炭銀行(作
為寒冬送暖給貧困家庭煤炭),多年來也有幫助給慰安婦、暴雨災民等,付出不在話下。

https://star.ettoday.net/news/1417822
有冇咁撚煩呀 d韓國網民真係癲撚左 捐錢都鬧
出post鬧嗰班應該九成一蚊都冇捐過
佢地係咪覺得要成副身家捐哂比出去先叫合理
其實我都以為會會捐多好多
有啲意外
捐多同捐少都唔應該鬧喇,部分韓國網民真係好痴線,將道德條線拉到勁高然後再屌人
咁老老實實真係唔知班大帝自己有無捐過一蚊
大神平時匿名捐真係無錯 捐錢都要比班人批鬥 睇到都嬲
捐錢本身都唔應該談論多定少既問題啦
大神都唔係第一次俾人鬧之前好似都試過俾韓國網民鬧啲九唔搭八嘅野,個種痴線程度真係想像唔到點教育出黎
鬧果班好似係黑粉嚟 其實大部分都係讚佢
睇鍾國啲英文interview
一句野勁多you know you know
大神仲有對仔女要湊 佢地係咪以為唔洗用錢
同埋依件事受到大眾社會既注意,收到既捐款一定唔會少,我係大神我都捐少啲留返啲錢捐俾其他小眾團體仲好啦
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞