《APEX LEGENDS》討論區 #03

1001 回覆
7 Like 5 Dislike
一出玩果時除左畫質之外
其他都冇乜野
個陣d人玩佢都係因為pubg個引擎太7
Cod個個夾好多先轉會(49唔同風格同玩法唔計)

其實都預左玩唔長
話預左玩唔長就太事後孔明
cod d item同perk skill其實幾有新意
但佢一直迫人成套game買 個價係pubg兩三倍
加上blackout零更新 玩家數量越黎越少
等開場都要開成幾分鐘
個人覺得呢兩點先係cod收皮之處
其實一玩個demo(定beta) 已經知唔會長

比我個感覺完全係cod版嘅pubg
射個時cod feel , 但gameplay 好似玩緊pubg 咁

Apex反而我冇呢個feel
唔知關唔關我冇玩食雞game一排事

第一次唔洗靠痴佬CARRY, 係咁龜圈等
咁有意思咩
嬴到最後
有, 擺明唔夠人好反應, 但靠策略贏咗
當生存game玩
完全唔覺有問題

覺得有問題個d咪自己玩個時出力去捉呢班人黎殺囉
咁apex嘅英雄技能係將隻game個玩法改變左好多
但如果ea好似activision咁放置唔改我相信個熱潮都會過
好似樓上咁講 隻game英雄能力呢個分水嶺
變到d人揀英pick黎pick去都係嗰3隻top tier
D槍強度又差太遠 望住支p2020同mozambique
再望返wingman同peacekeeper
唔知佢之後會唔會改 睇twitter話製作人對依家嘅平衡好滿意
槍我覺得都叫可以啦
Wingman 個個話佢勁,其實佢容錯率比較低
和平都係
高風險高回報都可以接受嘅,當然可以再修正一下

至於英真係要再執執,某幾個角真係太全能
Peacekeeper有埋個reload連射skill已經唔係高回報咁簡單
Btw唔知佢呢d算係skill定bug
Bloodhound招Z爬牆可以cancel動作又係on9
個個bug黎啦
似cs1.6甩狙同ow死神格cancel reload咁

今場有痴線佬

我一落地就有金甲紫頭, 之後係咁食傷都唔洗死, 我只要狂奔痴線佬就會慢慢搵啲人出黎搞掂
唔知佢會唔會保留呢d當做係技術
我自己就希望bloodhound個bug可以改左佢
正常d人要打之前就開定Z 打打下開就變靶
有左呢個bug之後可以唔駛開定先 打打下搵到野爬就可以一瞬間開到
汎用性高左好多
行路行到停下停下咁 個ser出咗事?
差唔多冇贏過1v1
玩槍game真係零天份

開game就卡左係度
點搞好
Bloodhound z技 嗰bug啫係點
連兩秒硬直都冇埋?
開技直接爬山
個個係到拗外掛呢d無意思既野 不如討論番點進步交流下好過啦 想問下我用尋血 有一次開大唔知係咪拎左咩鏡 一zoom加埋招大 時間好似慢左咁 之後想再做番都唔得 想問下係咪執到咩鏡先有呢個效果?
係 開嗰陣搵野爬 唔好太高嘅牆都可以cancel嗰兩秒
我都係ps4 FPS 新手 較下靈敏度 唔好用右joystick調整
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞