《APEX LEGENDS》討論區 #03

1001 回覆
7 Like 5 Dislike
狗仔絕對係TIER 1
呢隻係食雞GAME
佢既PASSIVE實在太有幫助
TACTIC已經比人NERF左一次
因為對攻屋好大幫助
大技更加係狂暴EVA二號機
屌你老母又快又熱能鏡配煙妹根本戰神上身
相信下次BALANCE 佢會俾人NERF大技CD/持續時間
反之煙妹其實佢招大。。。都相當雞肋
不過大範圍緩速其實都好好用,
但CD差唔多既肥陀招AIRSTIRKE會爽十倍
用噴火槍+專注輕機槍

噴火槍子彈多,9射都中
專注超準子彈快

用依2把你會覺得好易玩
之前係咪有消息話ps4同pc會合埋做同一個ser 究竟係真定假
即刻唔玩
真既話ps4撚可以刪game
係ps4同xbox同一個ser...
放煙條女只計佢主動同被動已夠佢入t1
應該同49一樣,ps4連ps4
但同pc朋友一齊就會連入pc ser
但49 有樣野好係 如果你ps4 有插滑鼠就會連去pc ser
玩親都藍mon或者crash點解決,已經咩方法都試過,張卡係gtx 1060
機器人算係T幾?
用生命線黑妹好撚勁
開住個機器人邊推邊補血
回血又回得快 開大有補給 又可以block 路
玩左3日殺左成百人
係喎 招大可以block路
Tactics 少一秒係個buff黎
只要人地俾人掃一走個下個影會令你睇唔到人

兩隻黑妹都勁過bloodhound 兩個都係因為passive
一隻長期可以三倍速
一隻食補品快25%
唔使其他character combo
Bloodhound技其實有黃optics 已經半代替
呢隻野我覺得識得用就好勁
加埋個大可以有好多野玩,不過新手用一定唔識玩
不過要睇隊友 好多人諗住一揪三
成日自己走左去 又唔組隊
一個玩基本死硬
咁隻隻角都好難一打3嫁啦

除非對手屎過你姐
所以唔明囉
仲有跳補給船 眼見5~6跟住仲唔即刻改路線
係都要玩拳賽
單排真係好多9野發生
如果簡三隊 我會 肥仔 放煙黑妹 尋血犬

肥仔後期好有用,最後空地開戰 對面冇肥仔真等食炸彈, 招防護盾 走佬 執箱 救隊友一流

係招被動技廢
岩岩升到level 30, 玩咁耐都係單排, 主力用wraith, 岩岩好200 kills, 5萬7 damage

jump spot依d都係小事, 多人可以即刻開戰幾好, 不過好多新手係唔識jump明知自己係最慢果隊都仲要jump落戰區先係問題

how to jump faster from reddit:

另外就係loot, 好多人loot一個box都要loot 9年, 我唔明隻game已經咁simplify仲有咩要慢慢睇

仲有ring awareness都係, 我第一次玩royale game都識, 有時去到ring 5個個幾乎都max out晒都仲要為左個box而入唔到ring

隻game已經咁solo friendly d新手都係唔睇tag又唔識tag有時真係幾sad use your damn F button mate
朝早係咪特別多小學生
諗住難得放假打下機
玩左幾場都仲未可以正正常常咁三個人一齊落地

一係就槍都未拎到就係咁衝去人堆度
個個鍾意玩街霸起飛腳踢死哂d人
明明用滑鼠打ps4就有優勢 係唔公平 唔係49都唔會分開排 但d人又話冇問題
最遠距離打死敵人個成就你地係幾多米
鐵拳無敵 打到人槍都執唔到
試過一落地g7加幾排彈 焗住用殺兩件 冇哂彈都要一齊起飛腳
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞