《APEX LEGENDS》討論區 #03

1001 回覆
7 Like 5 Dislike

前言

Apex Legend係EA旗下工作室Respawn Entertainment開發。之前嘅作品有Titanfall, Titanfall 2(當時為EA合作夥伴)。Apex Legend係屬於Titanfall嘅世界觀。

Respawn Entertainment嘅核心成員,係由Activision旗下工作室Infinity Ward核心成員於2010年走出後成立(包括IW創辦人)。分裂前著名作品有COD, COD2, Modern Warfare & Modern Warfare 2

遊戲簡介

3人組隊20隊互片 團隊合作最重要
有別於其他加入 Battle Royale(下稱:食雞模式) 的遊戲, APEX LEGENDS 並沒有常見的故事模式或單人模式,玩家可以和朋友或任何其他網上玩家組成3人 小隊進行遊戲,和遊戲中另外 20組 3人小隊( 合共 60 位玩家)進行大逃殺對戰。一如其他同類遊戲,手無寸鐵的玩家一開始需要由飛機跳下,選擇合適的地方盡快尋找武器及裝備。而在 APEX LEGENDS 中,遊戲會以 4 個回合的方式進行(每個回合 4 分鐘),而地圖亦會不斷收窄令玩家更快遇見敵人,確保不會純粹在地圖上亂走大海撈針。

遊戲攻略

Pro Tips + Secrets from jackfrags
https://www.youtube.com/watch?v=hUYqneuuLOA

Loot Area

Detailed Weapon Stat Chart

遊戲精華

https://youtu.be/goCDWaG9mSM

Twitch Rivals

即日起PC、PS4、XBOX ONE 平台上免費下載
https://www.ea.com/zh-tw/games/apex-legends

P.S. 暫時PC, PS4, XBOX並不支援跨平台對戰
誤中1001
而家仲solo既原因真係怕左d勝利隊友
我場場都贏既就會搵同level既隊友啦
冇犯大錯去輸 睇住自己進步都可以好開心
wingman 勁在burst potential 好高
點中一下頭一下身已經135
中近距離都好用
其他槍就算描中都打唔到呢個數,仲未計連射會飄
有時solo玩仲好 隊友點鳩你都可以唔駛理
勁嘅自然跟到你做到野 廢嘅死咗救唔到就算
有啲fd真係唔勁純開心咁玩
不過有好多時候自己同啲唔識嘅人挽 一跳左落嚟就掛機或者走場 咩心態啲蝗蟲
以前有玩ow練過好耐槍所以對槍無咩點輸

不過唔係好識玩
成日唔知應該汁咩道具同揀咩英個地圖又好撚大成日盪失路

有無d容易上手一睇就明既tutorial
個人覺得apex legends 身法/走位意識 > 鎗法
鎗法唔好其實wingman click click click仲好,唔使壓鎗
個人覺得wingman麻麻地,除非你真係可以槍槍都中,如果唔係我揸住任何一把槍都可以輕鬆殺到你
wingman勁在無論遠近中身45中頭90
加埋彈夾12飛 打中距離一流
留名
可能game crash呢
01 post原來未1001
玩呀,挽
啲步槍我已經練到9成彈會中,所以冇問題,不過我多數用點射
通常見到唔齊人我都會走
solo遇到廢既我都諗方法保住3人去最後個圈
真係諗唔到就跟住殺埋去算
搏下自己超水準發揮 可以knock哂對面3件
個人覺得最好跳既地方係市場,碉堡
Wingman一開頭可能用唔慣 但用多一兩次慣左個射擊節奏就好好用 因為真係痛
有無惡靈攻略新加入
Wingman攻擊高,射速快,彈道準
但子彈少

如果拎到紫彈夾+紫色爆頭既話,真是好惡
見人開大加手q 行到勁快
自己隊果d個大 短距離到我自己行算撚數啦
爺爺盲狙收死四件
https://9gag.com/gag/a83ANm1
惡靈把刀仔係咪要抽SKIN?
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞