【互動故】追女仔﹝20﹞

1001 回覆
738 Like 8 Dislike
lm
Lm
中間斷左冇睇,可以點追返
對於寒冷,我沒過份的畏怕,又不想穿得臃腫。

於是,我在家裡找出數件U記上衣穿,總共七件之多。最後再加一件擋風外套。

出門時,已是九時多。

由於新聞報導,這天山有機會遇雪,而吸引大量市民前去,一時間前往大帽山的巴士很多人排隊。

而我正正約了JoJo,在巴士站等待。

她一來就像個外國專業登山客,全副武裝準備好上山,連行山拐杖、防風眼鏡都有,讓我不禁笑笑:

「好專業咁。」

「作死你啊?」JoJo輕扯我衣衫,摸摸質地:「著到咁薄同上山自殺有咩分別?」

「我宜家好熱增添,我都想睇下佢有幾凍啊。」
一入黎就有
「咁你帶咗咩嘢?」JoJo又問。

「上一上去,你講到好似避難咁款嘅⋯⋯」

「傻仔,你睇吓人哋。」JoJo捉住我頭,擰向別人。

正在排隊等上山的人,都跟JoJo的裝備差不多。

「你又睇吓我。」然後,又兩手夾住我臉頰迫我望她:「見到未?」

「見到⋯不過宜家我想轉都唔掂。」

「趁巴士未開,你買定啲物資先,天寒地凍邊個估到會發生咩事。」
--------------------
A:魚柳包
B:雨傘
C:暖茶
D:「功夫秘笈」-忽腰

1票
c
a
我在附近士多,購買了暖茶,方便一會飲用。

在巴士出發前,我及時趕回隊列和眾多的市民,一起前往大帽山所在地。到達後,就遇上第一個問題,由於不少人前往,大部份候車時間都十分長。

所幸的是,我們趕上最後一班小巴,成功出發大帽山。

第二個問題接著而來,大帽山的馬路亦大塞車,很多市民看了新聞後,到特地駕車前來。

因此,我們逼不得已需要下車,未到達小巴本該停的山段位置補給站,就要開始往山上行。

一落車,冷風就湧湧而來。

我開始體會到JoJo服裝的效處⋯⋯
一件衫兩個人一齊著
忽腰
過埋今日終於得閒少少⋯⋯
墨巴出多少少
加油
唔緊要! 最緊要你休息夠
重睇!
咁樣上山,睇怕會整病主角
係拂腰
咁樣講法
如果上到山無落雪 jojo突然想睇雪既話點算
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞