【互動故】追女仔﹝20﹞

1001 回覆
738 Like 8 Dislike
場景應該係夜晚,唔會係玩具反斗城掛
仆街 唔知點解覺得唔係老蘭 背景嘈係誤導我地 反而係玩具反斗城 佢地好耐冇落去老蘭啦 係玩具反斗城先係玩得最開心既時光
聽背景聲及JoJo帶三分醉意的聲線,我即準備前往到蘭桂坊那裡。

「咁急啊?」精靈微笑。

「我去搵人⋯」

「咁佢對你,實好重要。」

「吓?」

「你身體好誠實。」

我一副準備狂奔的跑姿,確實很誠實。

「佢一個女仔喺蘭桂芳⋯好危險,下次再講。」我乘車去到那裡。

一落車,我就眾裡尋她,在人山人海的斜道上,見到不少港女自投羅網到外國人的胸膛上。

直至我找到那間Gay,才得悉JoJo已伏睡在酒保檯上。我不太敢打擾她,酒保老闆也做個手勢,叫我安靜靠近。

「我認得你,叫滾水蛋俾Jo飲嗰位啊嘛。」酒保老闆一邊擦杯,一邊說:「佢訓得好深,唔好嘈佢住,叫杯嘢飲先?我請。」
-----------------------
A:牛奶
B:雞尾酒
C:清水
D:啤酒

2票
A
A
牛奶
我要JoJo嘅人奶
jojo
「牛奶。」

「嗯,牛奶一杯,熱定凍。」

「凍。」

「今日啲冰用哂。」

「咁熱啊。」

「微波爐壞撚咗,Sor!」

「咁要普通牛奶。」我再三補充。

「好。」老闆直接倒了杯牛奶給我:「慢慢飲。」

「你訓咗幾耐?」我問。

「二十分鐘左右~」酒保老闆答:「情人節喎,冇女朋友咩?」
--------------------
A:「你又知JoJo唔係我女朋友?」
B:「我單身。」
C:「一睇就知我係Gay嫁喇!」
D:離開

3票
A
幾時同教授跳返隻忘情森巴舞
C
C
A
C
精靈微笑?
b
A
>「因為好鐘意聽「草蜢」啲歌。」店員答。
店員應該答:因為好鐘意睇黃心穎做戲
「一睇就知我係Gay嫁喇!」

「講笑啊你。」

「你又睇得出喎⋯」

「你同阿Jo識咗好耐?」老闆突然轉話題。

「都係一、兩個月嘅事。」我低頭,望望旁邊安睡的她。

「佢係一個好好嘅朋友啊可?」

「嗯,你識佢好耐?」

「都一段時間,以前成日聽佢飲醉吐苦水。」

「佢都有苦⋯⋯」

「佢原本係喺德國留學,不過已經冇得讀。」
終於要講jojo 咩事
正當酒保想多說幾句,JoJo卻突然握杯放到他面前:

「要多杯。」

「好⋯都係藍色憂鬱?」酒保老闆問。

「唔。」JoJo點頭。

「你醒咗就好⋯」我說。

「你真係嚟咗⋯?」

「你又會咁突然返嚟蘭桂坊,唔係話想去嘉年華會?仲未收,仲可以去。」

「想啊⋯」JoJo揉一揉惺忪的眼睛,說:「但⋯廢事阻你,話哂情人節⋯突然諗起你有意中人。」

「唔緊要,我得閒。」

「咁飲完宜杯我哋就⋯⋯跑過去!?」JoJo笑問。
---------------------
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞