【互動故】追女仔﹝20﹞

1001 回覆
738 Like 8 Dislike
個AI仲要命名為J.O.J.O.
幾年後主角被阿富汗武裝組織捉左,主角靠自己既智慧製造左一套裝甲逃脫成功。後來返到香港,就改良套裝甲,將J.O.J.O.裝上去套裝甲度
J
J for JoJo個J啊
愛在迷茫中

外傳
J
漸漸 陳奕迅 林明禎
Black mirror 隻熊公仔
屌你咩
之前屌鳩我bbq 依家自己ff嗰啲仲on9
追個故打幾隻字都要比你咬

不如大家都靜啦 咪阻住其他人追故
祈求天地放過一雙戀人 怕發生的永遠別發生
Happy end plzzzzzz
澧呢
搞個笑姐 咁認真做咩
我無認真呀
不過我之前搞笑比佢屌到飛起 諗住抽下佢水
點知佢認真
講真,你BBQ果單野之後,我都完全冇記起過呢件事,連你個id都唔記得
係得你先會咁上心
頭先你留言話BBQ,我都要諗左陣你up緊乜
我都係抽兩下水啫
我又無好似你之前咁屌鳩你
都唔明你咁認真做咩
大家一齊追呢個故 抽兩野都唔得既話我道歉
灃派比啲堅持唔該
意志無比堅定
Jojo做知己夠㗎喇
澧先係正室

Btw王嘉澧世界第一
死開啦澧
「人工智慧助理軟體⋯⋯有咗,人就唔會再寂寞?」

步出課室,是吃飯時間。

我到飯堂,隨便買些來吃。

「今日啲飯咁淡⋯」我獨坐在一角。

一個清瘦的身影走近,她坐在我對面,我才懂得抬頭。

「阿澧?」

「琴晚⋯多謝你。」她捧住餐盤,坐我對面。

「多謝?」我呆滯。

「多謝你⋯⋯幫咗我咁耐。」

「我嘅失戀女王,終於醒⋯⋯」低頭吃飯的我,淺淺抿嘴。

「我啱啱見到你⋯好似好難過咁。」阿澧盯住我的神貌。

「今日啲飯好難食。」

「係咩⋯咁你⋯食我塊炸魚?」阿澧夾了自己的炸魚給我。

「多謝⋯」我繼續埋頭,將飯菜扒入口。

「你好餓咁⋯」阿澧索性將湯也給我:「宜到仲有碗湯。」

我沒意思地狂喝狂吃,只為填充心裡那一點的空缺。那空缺,我知道隨時間流逝,只會越來越大。

這無力感,無形地一天一點擴大著。

「唔⋯」吃得太急的我,差點反胃。

「小心啊你,要唔要水?」阿澧連水都給我。

「嗄⋯」

「你⋯」王嘉澧想拍拍我背,讓我沒那麼辛苦。

「你未來⋯會係個醫生⋯?」我問。

「應該係,如果我心病唔再存在。」王嘉澧確信地說。

「面對死亡⋯」我望向王嘉澧,問:「你會點。」

「死亡⋯⋯」她像是,沒料到我這問題:「我會好好珍惜宜一切,就算係呼吸。」

「你冇事啊嘛⋯⋯」阿澧憂心一問。

「無事⋯」我扶起椅子,回宿舍休息。
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞