[互動故]我要做車手!(7)

981 回覆
58 Like 2 Dislike
B
D
投票結束
「嘟...嘟...喂?」天行致電父親。

「吓!竟然係你打俾我?」差劣的父子關係,使天行父親不敢相信兒子會主動找他。

「我...我想問你借架車!」

「你唔係問人借咗車?又炒爛咗?」

「唔係...我...」

「無得傾!」天行父親乾脆地拒絕。

「幫我一次啦...阿爸!」

「你...你竟然會叫我阿爸?」

「我之前搵咗家姐男朋友做替死鬼,家陣要還債...」

「車我就無啦,錢我就有...你要幾多?嗱,唔係我想幫你,係唔想虧欠人咋!」天行父親無奈地說。
-----------------------------------------------------------------------
[天行視角]
A:一萬
B:十萬
C:五十萬
D:一百萬
D
B
D
點解無Benz加隻勞
B
d
D
C
D贏RX7係要咁多
D
天行架RX7都係問其他人借
條仆街借主角過橋去還車仲搞到主角俾人打
咪係
等我仲期待搵老豆仲唔係我要買GTR!?
C
D
投票結束
唔係主角搶佢架車 佢仲開開心心揸緊86
「我要一百個!」天行獅子開大口。

「一百萬?你當我開銀行吖?我做警察咋!」

「要砌低班友,呢個價差唔多啦!」

「一百萬喎!你拎嚟做乜?」

「我要買GTR!」

「我買架Benz俾你吖~」

「我要買GTR!」

「再加隻撈!」

「我要買GTR!」

「你估你自己睇緊《頭文字D》?」天行父親率先打斷電影對白。

「你都識《頭文字D》?」天行驚訝地問。

「警署大把後生仔,做得佢哋上司自然都聽聽埋埋唔少。」

「總之我要一百個!」

「唉,當我怕咗你...一陣食晏過俾你!」

「多謝老襯...老竇!」
-----------------------------------------------------------------------
[本次沒有選項]
天行阿爸做局長?100個話比就比
借架隱形戰車重好
正路高級督察100粒其實唔難
石澳...

「呢個星期夾埋贏咗幾多場?」男子A倚在黃色RX-7旁。

另一名男子倚在銀色RX-7旁舉起「三」的手勢。

「我多你一場~」男子A回答!

「有架GTR好快咁上緊山啊!」對講機傳來報告。

「GTR?」男子A、男子B和眾人都期待著。

不消一會,GTR已到達石灘泳灘停車場,

在RX-7群中,GTR顯得份外顯眼。

天行由GTR步出...

「係你?」男子A看了看天行。

「既然你認得我?點解上次仲要打我朋友?」天行問。

「我年中打過好多人,點知邊個係你朋友?」男子A吸引一口香煙,並噴向天行。

「新年嗰次!」

「哦!條友揎返大佬架雨宮RX-7嚟,即係佢識你啦!」男子再吸一口煙:「既然識你,自然就應該打埋佢!」男子再噴出一口煙。

「你...」天行感到憤怒,卻不敢動怒,畢竟敵眾我寡。

「R-35?既然有錢買R-35,點解仲要死攬住我大佬部RX-7唔放?」男子B也加入戰團。

「我...我唔需要同你交代!」天行反駁。

「咁撚串?」男子A把煙頭拋向天行。

「痛!」煙頭尚未熄滅,碰在天行手上他自然感到痛楚。

RX-7車主群把天行圍住,按在地上拳打腳踢。

「嗚...」天行寡不敵眾,只有被打的份。

此時,泳灘方向走來一名男子,身旁還有數名泳衣美女相伴。

「停手!」男子大喝一聲。

眾人馬上停止毆打天行,並一起整齊地向男子彎身:「大佬!」
[本次沒有選項]
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞