依對情侶好嘔心(8)

1001 回覆
48 Like 12 Dislike
冇睇一排女都生埋
加固即係加入固體食物,bb大個唔可以再飲奶,要開始食固體食物先有營養,同埋佢煮啲一patpat 嘢其實個個bb都食緊差唔多嘅嘢

同埋你地話好醜個奶咀,係出名醫院級安撫奶咀,好嘢嚟
https://www.philips.com.hk/c-m-mo/pacifiers

其實好多嘢你地未有bb覺得怪...啫
我自己都有個女
我唔會比我個女著埋啲淘寶衫搞到皮膚有問題
亦都無比佢食奶咀 減低佢對奶咀既依山
BB開始食固體食物 好多野都需要注意
例如波菜同南瓜唔會一齊食,未夠一歲bb唔食得蛋白等
照顧一個小朋友係要好心機
唔係咩都影相扮上網就代表好識照顧小朋友
比多啲時間心機落去湊女
好過拎啲時間去p相執相
我都有個女
我就真係唔會南瓜菠菜一齊煮比個女食啦

與其上網睇啲on9 mk文 同網友傾計
倒不如 抽少少時間上網睇下bb資訊
如 飲開奶茶 加固有啲咩要注意

減少p相呃like賣廣告時間
放低電話 好好關心個女好過啦

身為一個母親 我認我真係有啲多管閒事
睇唔過眼佢咁照顧個女
老泥mmm1122舊小老泥食完米糊就食菠菜南瓜蕃薯雞肉粥
加固初期會溝咁多樣野一齊咩?南瓜同菠菜相剋唔知咩?
加固初期要逐樣試有無敏感反應咖!尤其是佢舊老泥b皮膚差有濕疹!

個個奶嘴都聲稱有幾專業有幾似母親乳房乳頭咖啦,老泥m係為個女好就唔會直接餵奶粉 兼且任何時候都塞奶嘴畀老泥b啦!
同埋佢賣廣告就乜叉都話啱老泥b話好好用,但事實係佢講一套做一套! 依點都係佢咁犯眾憎無真心朋友嘅主因
可能你個女好乖啦,但bb食奶咀都唔係誇到要俾人上網公審

南瓜同菠菜:https://www.hk01.com/親子/321027/食物解禁-南瓜-與菠菜同吃影響吸收-營養師拆解13個南瓜禁忌

禁忌1:南瓜加菠菜
網上說法:南瓜含豐富維生素C分解酶,會破壞菠菜中的維生素C,同時自身營養價值也會降低。

拆解:不正確。Annie指很多蔬菜都有這種分解酶,亦的確會破壞其他食物的維生素C,但在消化的過程中會被胃分解,因此並不會起到分解維他命C的作用。

其實佢post個女、買淘寶衫嗰啲行為身邊好多素人都會,係因為佢beggar你地先乜都插啫....一單還一單,佢beggar同佢parenting 係兩件事,下下針人地個囡個樣就....
同意, bb無罪
一向都話老泥b係幾可愛 好乖好鍾意笑
問題係根本連佢老母都嫌棄自己個女 成日左p右p
又遮遮掩掩唔見得光咁
頭先一直討論緊都係老泥m嘅湊女方法同態度 點解你會無啦啦話人針對bb個樣呢? 就算係有講 都只係真實老泥b同p後嘅分別 (例如細眼、眼腫 係事實呀)
再加上 佢嘅parenting咪就係利用自己個女去做beggar行為 你點樣避免唔討論佢parenting呢? 何況係佢自己選擇將呢啲行為放上自己公開嘅ig
Um..奶嘴方面我冇加任何意見..
可能果啲未係媽咪 覺得比奶嘴係一個大問題

買淘寶衫係好平常 但問題佢個女本身皮膚已經唔好
仲要係淘寶買 明白啲款可能多啲靚啲
但咪又係出自老泥想呃like心態
而去買呢啲衫要個女配合佢
我都係希望大家唔好再攻擊佢個女啫,作為一個老母見到個bb俾人日日咁話我覺得好唔舒服,不過你地咁回得都唔會聽㗎啦~我之後都唔會入呢個post再睇~
其實一個出世無幾耐嘅bb俾成班網友攻擊樣衰/老泥真係好痴線
要幾仆街先做得出隔住個mon黎狙擊一個bb
個bb又無得罪你地
要攻擊就攻擊個老母啦

利申認同個mmm真係beggar好撚mk
痴線得過佢老母一邊嫌棄佢又肥又醜 一邊擺佢出黎r日用品乞食?
老泥mmm1122好明顯就情願花時間喺beggar依個身分 多過做人老母啦
佢地嘅parenting就係畀阿公阿婆湊 長期塞奶嘴
食奶嘴唔係壞事 但長期食奶嘴就一定係囉
兩母女都成身淘寶貨 又要扮係「朋友送、細舖買 唔知仲有冇」有少少牌子嘅野就喪tag brand ig想 r sponsor賣廣告乞食
依d都係佢自己po出黎畀人知佢有幾無知幾cheap
咁個b已經夠慘啦
你地仲要喪踩個b?

一句講哂
要鬧就鬧個老母
老泥b依家得6個月大
加固應該單一少少慢慢試
更何況佢皮膚有問題?
老泥m成日話擔心佢皮膚差唔靚
但就無細心照顧日常起居飲食
沖金銀花沖半年都唔搵專業嘅醫生跟進
話個女半歲都要抱住訓 有無試過唔同方法?去健康院都有教要訓練bb自己入睡啦
老泥m係有心機湊女會日日化個濃妝自拍r fd出街?
偽老公返工嘅日子都係掉畀阿婆湊
兩公婆一「湊女」就顧住影相影片po出黎話畀人知咁
佢依d係咩ftm ?what kind of parenting styles ?
依度香港地,依個討論區娛樂post,唔可以表達咖咩?
你企道德高地又入黎食花生?
你唔會評論美醜咖?
佢老母都係咁嫌棄個b啦,附和下又得罪你?
老母嫌個女醜都推出黎r廣告先唔知咩心態
你估個個阿媽都真心想做阿媽、好似你咁錫自己個b咩

人地老母個ig放親個b都有人批評 咪又係繼續咁po 而且大部分都遮樣 咁都要po係為咩?大家心知肚明啦
可憐之人必有可恨之處 有時真係唔需要咁同情心氾濫
不過
呢個po又係 痴線西po又係
間唔中有班厚德邨居民入嚟就話呢樣唔講得個樣唔講得
明明係老泥自己擺自己個女上網先嘅
佢認得自己係kol 咁就預左有讚有彈啦
同埋呢度都無特別話bb個樣點
最多都係話螞蟻同老泥好似樣(一樣唔靚)
同話老泥p圖p到螞蟻面目全非
見到真身就炒晒車
更何況老泥都成日嫌棄螞蟻唔夠靚啦
佢自己都咁講 咁無理由要我地黯住良心話佢個女好可愛架嘛
睇咁耐 。。。
兒登仔對老泥b算有口德架啦
一直屌老泥媽成日遮樣p老泥b相
好少話老泥b個樣 係老泥媽嫌棄姐
反而好多人擔心老泥b俾佢老母咁模法
話唔定老泥b接錢七棒
做兒登女兒
我地冇話佢個囡喎
係睇唔過眼佢成日嫌個囡醜 似男仔
佢自己先係日日批評個囡的人
其實始終未做過父母好多野都唔會明白
Cls呢樣真 每隔一排d口德村村民又出動 今次就企係道德高地屌人笑9老泥B樣衰
首先 係老泥M自己覺得bb樣衰先幫bb p到鬼五馬六一個岩岩出世既bb真係需要咁重filter咁勁磨皮仲要放大雙眼?跟本就係老泥M自己都嫌棄個女!
你地班口德村村民咁有愛心同情心 不如多d留cm同dm老泥M教下佢點湊女好過啦 叫老泥M明知個b有濕疹就咪再買淘寶衫佢著!總好過入黎呢度留埋d偽善既留言!
其實都係因為個奶嘴太核突先更加留意到老泥m九成九時間都用個核突奶嘴塞住老泥b個口
大家都唔係想狙擊個奶嘴

至於老泥b個嘴同牙
可能都會遺傳老泥m未cool牙前嘅嘴大 唇厚 亂齒 牙縫疏

唔知係咪老泥m老豆老母以前又係咁東長期塞奶嘴搞成咁呢
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞