有無巴絲係讀master 轉行,同本身個degree 完全無關係嘅

411 回覆
179 Like 4 Dislike
想去澳洲讀aviation master但無錢
去外國讀 今年個年好差
有冇話預計幾錢一年,同讀幾多年?
final yr civil 想轉行做it9
諗緊報non-ju入 bachelor cs
定做一兩年p仔再補翻個master好
淨係讀過physio major nutrition 得唔得
2.9 呢
你無human anatomy, 你話呢?想讀就take埋human anatomy嘅course啦
有冇人Mstat?
本身econ底stat minor
讀完想去外國發展會唔會好撚難
讀過咩根本都唔關事
關個人事
即係語文能力高嘅人,無讀過都catch up到?
由0開始教起
無咩catch5catch up
同埋唔關O唔OU事
唔需要覺得OU就好易
我未諗讀邊間喎...純粹想知無讀過翻譯degree,上到master學嘅野會唔會advanced到要catch up番人哋讀四年翻譯degree嘅野啫
我係覆緊上面果句揀OU都讀到死死下
我無碌返上面睇果個係咪你定邊個唻
我只係想同有興趣想讀翻譯又咁啱睇到個po ge人講無需要覺得OU就係好易
因為唔關事
至於其他野已經答左你
覆錯人都咁嘅態度
OU世界第一
讀postgrad 西醫牙醫獸醫算啦
蝗蟲天下
我又係,give me five
本身 BBA marketing+management 廢科但GPA高
入左MFin 之後比本身Finance UG既人屈機 GPA低到喊
依家Fintech趨勢重要學programming
成個人好sad 完全唔知可以點好 打算盡快畢業算
TA都叫人工可糊口,同埋Pgde都係part time 讀
坊間既物理治療助理target 係無做野既人或者做緊院舍既pw, master degree 真係會target 依班人? 我識啲朋友最多可以撈到個衛生署護士既推薦,物理治療推薦,好似萬中無一
讀完marketing degree 但想做營養師
翻譯根本無需要一個degree
Interpretation就唔同講法
我份工都有機會做interpretation
同埋都想有個qualification方便接freelance
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞