有無巴絲係讀master 轉行,同本身個degree 完全無關係嘅

411 回覆
179 Like 4 Dislike
Ot pt Master 果d唔會好難入咩
個個讀得掂咩 自問冇能力
我都同問啊
我本身engine想報nursing master
但我今年year 4 去到5月先畢業
我係咪都可以報?
因為佢requirement話要second hon但我未知我咩hon又無野prove到
人地有5年nursing底
咁易個個都收好快飽和
你可以報咗先,cu同polyu都未到application deadline
聽人講佢哋睇重interview, 有人試過third hon但interview做得好都入到
本身degree讀computer science
依家做緊嘢
想報master 嘅pt social worker
我見city有個3年嘅pt好似有牌
點睇
巴打行內人?
想問下如果出國做既話點睇?
諗過出國讀書 然後係當地搵埋工 有機會就入籍移埋民
呢個physio prog要求degree過3爆4?
你無相關係難啲(health related/chem/bio)
反而nursing易,因為相對位多,識唔少degree讀商轉讀nursing
含大都有master架
有, 由文轉商再轉理
佢應該會出conditional offer?
可能咩
Ching 幾時grad
咁多巴打讀完degree 想轉行
利申:我都想轉,本身degree 係BBA,想讀hku 個 construction project management 轉做 Project Manager 個類
巴打係咪science底? 我都有打算讀dietetics但好似搵唔到食
商科要轉其他科咪難囉
反之Sci/Eng轉field易好多
有冇人熟hku個master of business analytics?
有冇用?

本身做開marketing想令自己更深入analytics方面既野

Btw好撚貴
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞